McLarenin uusi F1-pomo tuttu mies Ossi Oikariselle – miten saksalaisinsinööri istuu perinteikkään brittitiimin johtoon?

McLarenin F1-tiimin uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetty Andreas Seidl on kokenut ja täsmällinen moottoriurheilumies, mutta pitkä poissaolo formuloista ja vähäinen työskentely Britanniassa vaativat C Moren asiantuntijan Ossi Oikarisen mukaan hiukan totuttelua.

McLaren palkkasi Seidlin johtamaan F1-tiiminsä kolmea pääosastoa. Hän toimii auton suunnittelun, tuotannon ja ratatoimintojen osastojen esimiehenä.

– Mielenkiintoinen palkkaus. Hän on erittäin jämpti ja hyvä kaveri. Erittäin kokenut moottoriurheilusta ja sillä tavalla kilpailuorientoitunut, että tietää, mitkä ovat ne tärkeät asiat, Oikarinen kertoo Seidlesta, joka työskenteli aikoinaan hänen kanssaan BMW Sauberilla.

– Tämä on varmasti iso askel Andreakselle. Hän vastasi BMW Sauberilla aika pitkälti autojen luotettavuudesta ja on sitä kautta käynyt hyvän koulun tuohon asemaan, mutta tämä on uusi ja iso harppaus hänellekin.

Aivan tuoretta Seidlen F1-tietämys ei silti ole. BMW toimi Williamsin taustalla 2000-luvun alun, vaihtoi sitten Sauberin yhteistyökumppaniksi ja poistui lopulta kokonaan sarjasta vuonna 2009.

Tämän jälkeen Seidle on toiminut DTM-sarjassa ja mestaruuksia viime vuosina kestävyysautojen WEC-sarjassa niittäneen Porschen tiimipäällikkönä.

– Aika vähän hänelle on taustaa englantilaisesta tiimistä, joten siinä on varmaan vähän oppimista. Ja vaikka F1-taustaa onkin, niin se ei ole kovin tuoretta. Hän on kuitenkin fiksu kaveri ja aivan varmasti tulee oppimaan asiat nopeasti, Oikarinen uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat