Mainos

C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen palaa DTM-sarjaan – formulafaneilla ei syytä huoleen

C Moren F1-asiantuntijana jo useamman kauden työskennellyt Ossi Oikarinen tekee tällä kaudella paluun vakioautojen DTM-sarjaan BMW:n kolmostallin tiimimanagerina.

Oikarinen ehti tehdä yli vuosikymmenen töitä formula ykkösissä ennen siirtymistään DTM-sarjaan Team Rosbergin pääinsinööriksi vuonna 2012. Pari vuotta sitten sarjasta lähtenyttä Oikarista ehdittiin pyytää välissä jo useampaan kertaan takaisin, mutta nyt aika oli oikea paluulle.

– Tänäkään vuonna ei ollut tarkoitus mennä sinne, mutta puhelin soi pari viikkoa sitten ja sieltä kysyttiin, että olisiko mahdollista tulla auttamaan. Ei kai siinä muuta, kun kauniisti pyydettiin, niin sitten lähdettiin, Oikarinen kertoo.

Oikarisen tehtäviin kuuluu kahden BMW:n tiimin, RMG:n ja RBR:n kolmosautoja varten perustetun kolmostallin toiminnan koordinointi. DTM-sääntöjen mukaan talleilla saa olla kisoissa vain kaksi autoa, joten kolmosautoille perustettiin oma tiimi, joka kantaa nimeä RMR.

– Autot, mekaanikot ja kisainssit tulevat näiltä kahdelta tiimiltä ja minä olen siinä välissä varmistamassa, että homma toimii, 46-vuotias lahtelaisinsinööri kertoo.

Tiimissä ajaa F1-uralta Oikariselle tuttu Timo Glock, ja myös suuri osa tallin johtohenkilöistä ja työntekijöistä ovat hänelle tuttuja joko BMW Sauberin tai Toyotan F1-ajoilta.

Hän on mukana lähinnä kauden kahdeksana kisaviikonloppuna eivätkä työt mene kalenterissa muutenkaan päällekkäin F1-asiantuntijatehtävien kanssa. Näin ollen Oikarisen asiantuntevista kommenteista saadaan nauttia jatkossakin C Moren lähetyksissä.

– Roolini on sellainen, ettei minun tarvitse niin äärettömän paljon olla siinä mukana. Käyn kisaviikonloput paikalla ja muuten olen mukana aika rajatusti, mikä sopii sen takia, ettei se häiritse näitäkään hommia. Testeihinkään ei tarvitse osallistua, joten pystyn tätä hoitamaan hyvin Suomesta käsin.

Jottei vapaa-aikaa jäisi liikaa, Oikarinen jatkaa kaiken ohessa kilpailemista myös kiihdytyskisoissa. Siinä on kuitenkin kyse harrastuksesta, joka ei vie aikaa perheeltä.

– Kiihdytysajot ovat meille perhelaji, kun oma tytärkin ajaa niitä. Me menemme sinne aina porukalla eikä se ole siinä mielessä tiukkapitoista touhua, vaan erittäin mukavaa ajanvietettä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.