”Kimi ei ole strategisti tai aeroinsinööri” – Räikkösen pomo tiedostaa suomalaisen avut, mutta haluaa suutarin pysyvän lestissään

Kimi Räikkönen tuo Alfa Romeon F1-tiimiin rutkasti kokemusta alan huippuinsinöörien kanssa toimimisesta, mutta tallipäällikkö Frederic Vasseurin mukaan suomalaiskuski on palkattu tiimiin lähinnä ajamaan autoa.

Räikkönen tiedetään F1-varikolla erinomaisena palautteen antajana radalla kokemistaan asioista. Vasseurin mukaan Kimi tuo muuten nuoreen ja kasvavaan tiimiin ammattimaista otetta.

– Hän ei ole vain kokenut. Suurempi hyöty Kimistä on, että hän on ajanut viimeiset 19 vuotta voittavissa talleissa ja pystynyt taistelemaan maailmanmestaruuksista, Vasseur sanoo C Moren haastattelussa.

– Hän on tehnyt töitä niin monet lahjakkaan insinöörin ja mekaanikon kanssa, että hän pystyy tuomaan valtavasti kokemusta ja antamaan mahtavaa palautetta.

– Sellaista ei saa ostamalla, hän toteaa.

Kimi on tullut ajamaan autoa, ei suunnittelemaan sitä

Kaikesta teknisestä osaamisestaan huolimatta Räikkösen rooli Alfa Romeolla on selvä:

– Hän on vain kuljettaja. On tärkeää, että jokainen keskittyy omaan työhönsä. Hän ei ole strategisti eikä aeroinsinööri, Vasseur linjaa.

– Hänen täytyy tulla talliin kuljettajana, mutta osa työtä on tuoda insinööreille annettu kokemus ja palaute takaisin radalle. Tämä tulee olemaan mahtava etu.

Räikkösen tulo talliin on osa Sauberin ja siitä muotoutuneen Alfa Romeon panostusta menestyskulttuurin palauttamiseksi. Henkilöstöä oli jo ennen viime syksyn uutisia palkattu määrätietoisesti lisää eikä suomalaisen kiinnittäminen ainakaan heikentänyt tallin houkuttelevuutta.

– Ensimmäinen tunteeni oli, että se voi olla meille valtava etu. Ei vain hänen kokemuksensa osalta, vaan myös hänen täsmällisyytensä ja ajoittaisen vaativaisuutensa takia, Vasseur pohtii.

– Meidän täytyy siis olla kypsempiä ottamaan seuraava askel, ja Kimi on osa projektia. Kisapuolelle tämä on ollut iso motivaation lähde. Rakennamme tiimiä askel askeleelta.

Lue myös:

    Uusimmat