Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Millaisen pomon Räikkönen saa Sauberilla? "Rento ja rehti – sanoo suoraan jos joku mättää"

15:35

Kimi Räikkönen saa ensi kaudella uuden pomon, kun hän siirtyy Sauber-tallin kuljettajaksi. Sauberin tallipäällikkö on ranskalainen Frederic Vasseur.

Pääkuvan videolla C Moren asiantuntijan Toni Vilanderin ajatuksia Räikkösen ja Leclercin sopimusuutisista.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Singaporen GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.25 ja 15.25
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Singaporen GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Viisikymppinen Vasseur on toiminut Sauberin toimitusjohtajana ja tallipäällikkönä heinäkuusta 2017 lähtien. Hän otti tehtävät hoitoonsa Monisha Kaltenbornin saatua lähtöpassit. Vuoden aikana Sauber on mennyt paljon eteenpäin, suurin syy on entisestään syventynyt Ferrari-yhteistyö.

Ennen Sauberia Vasseur toimi kaudella 2016 Renault'n F1-tallin päällikkönä.

Hän on tullut F1-pomoksi pikkuluokkien kautta. Hän käynnisti oman ASM-tallinsa vuonna 1996. Menestystä tuli, ja vuonna 2004 Vasseur löi hynttyyt yhteen Nicolas Todtin kanssa. Tästä syntyi ART Grand Prix -menestystalli, jonka meriitteihin kuuluu muun muassa GP2-sarjan mestaruudet Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin kanssa vuosina 2005 ja 2006.

Kaudella 2012 Vasseurin pyörittämä GP3-talli kantoi Lotuksen nimeä. Kuljettajana ajoi sarjassa neljänneksi sijoittunut Aaro Vainio.

– Vasseur on rento ja rehti kaveri. Hän vaatii kuljettajalta, mitä kuljettajalta pitääkin vaatia. Tulin hänen kanssaan todella hyvin toimeen, Vainio sanoo.

Vainio muistuttaa, että GP3-tallin omistajan pesti on erilainen kuin F1-tallipäällikön. Vasseurista paistaa kuitenkin mediassa kuva avoimena ja rehellisenä pomona.

– Hän sanoo tietyt asiat suoraan, jos on joku tilanne päällä, hän sanoo suoraan mikä mättää. Hyvin positiivinen ja suoraselkäinen kuva hänestä jäi, Vainio muistelee. 

Vainio arvosti myös Vasseurin toimintatapaa. Vaikka hän oli kaikkien pomo, hän ei sekaantunut muiden töihin.

– Tiimi sai tehdä omaa juttuaan, eikä hän puuttunut siihen. Hän antoi työrauhan kaikille. Toki se, että on omistaja ja F1:ssä tiimipäällikkö, muuttaa työnkuvaa, mutta ainakin silloin hän oli hankkinut ympärilleen ihmisiä joiden ammattitaitoon hän luotti, eikä hänen tarvinnut puuttua, Vainio sanoo.

Sauberin tekniseksi johtajaksi siirtyi kesällä Simone Resta, joka on toiminut aiemmin Ferrarin pääsuunnittelijana. Näin ollen yksi tärkeimmistä auton kehittämiseen liittyvistä johtajista on rautainen ammattilainen, johon Vasseur ja myös Räikkönen pystyy luottamaan.

4:40

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja