Mainos

McLarenin ex-pomo avoin paluulle – "Osan tallin johdosta on lähdettävä"

7:36

Formula ykkösissä kilpailevan McLaren-tallin entinen tallipäällikkö Martin Whitmarsh kertoo, että hän on avoin tarjoukselle palata syvissä vaikeuksissa kyntävän brittitallin johtotehtäviin.

Pääkuvan videolla C Moren selostajan Niki Juuselan vetämä Kanadan GP:n läpikäynti.

MAINOS

Poikkeuksellinen F1-kesä C Morella

F1-sarjassa on ennennäkemättömän vilkas kesä. Juhannusviikonlopusta alkaa kuuden viikon jakso, jonka aikana ajetaan peräti viisi kilpailua.

Seuraavaksi kisataan Ranskan Paul Ricardilla 24. kesäkuuta. Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. 

C Moren sivulle pääset tästä​​​​​​​

McLarenin ja Hondan yhteistyö päättyi kolmen vaikean vuoden jälkeen viime kauteen, jonka jälkeen talli siirtyi Renault’n moottoriasiakkaaksi. Vaihdos ei kuitenkaan ole tuottanut toivottuja tuloksia, mikä on huhujen mukaan nostattanut tallin henkilökunnan keskuudessa kapinamielialaa nykyjohtoa kohtaan.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n konsulttina nykyisin toimiva Whitmarsh kertoo olevansa surullinen perinteikkään tallin alennustilasta.

– Rakastan tallia ja olen epätoivoisen surullinen nähdessäni, millaiseksi se on tullut. Talli tarvitsee lähestymistavassaan suuren muutoksen, Whitmarsh kertoi The Daily Mail -sanomalehdelle.

– Johtohahmojen välillä on liikaa politikointia. Mielestäni osan heistä on lähdettävä. Olen kertonut näkemyksistäni Mansour Ojjehille (tallin pääosakas). On osakkeenomistajien asia päättää, mitä täytyisi tehdä, Whitmarsh jatkoi.

Whitmarsh katsoo, että McLaren teki vakavan virheen erottaessaan huhtikuun lopulla tallin pääsuunnitelijan Tim Gossin.

– Tim on fantastisen älykäs, ahkera, epäpoliittinen ja arvokas tallin jäsen. Hänestä tehtiin syntipukki. Hänellä ei välttämättä ollut kaikkia vastauksia, mutta hän olisi tehnyt töitä ongelmien ratkaisemiseksi.

Whitmarsh kertoo olevan avoin paluulle, mikäli talli lähestyy häntä työtarjouksella.

– Jos delegaatio ilmestyisi oveni taakse ja pyytäisi minua palaamaan, niin en lähettäisi heitä tiehensä. Kyllä he tietävät, mistä minut löytää, Whitmarsh summasi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.