Renault-pomo kuittasi Fernando Alonsoon liittyvät epäilykset: kaksinkertainen maailmanmestari on muuttunut mies – "Uusi Fernando on parempi Fernando"

Fernando Alonso palaa F1-sarjaan – yksi kysymys askarruttaa asiantuntijaa 2:35
Fernando Alonso palaa F1-sarjaan – yksi kysymys askarruttaa asiantuntijaa.

Renault vahvisti keskiviikkona pitkään velloneet huhut Fernando Alonson F1-paluusta. Kaksinkertainen maailmanmestari on solminut Renault'n kanssa sopimuksen, joka kattaa vuodet 2021–2022.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alonso tunnetaan F1-piireissä persoonana, joka jakaa mielipiteet. Tämä kävi ilmi myös Alonson paluu-uutista seuranneista reaktioista.

Valtaosa F1-toimittajista ja -asiantuntijoista suhtautuu Alonson paluuseen varauksella. Pian 39 vuotta täyttävä espanjalainen tiedetään yhdeksi sukupolvensa parhaista kuljettajista, mutta Alonso on tullut urallaan tunnetuksi myös siitä, että hän osaa repiä edustamansa tallin pahimmillaan kahtia.

Renault'n tallipäällikkö Cyril Abiteboul sanoo tallin punnineen Alonso-asiaa kaikilta mahdollisilta kanteilta. Abiteboul uskoo, että kaksi vuotta F1-radoilta sivussa ollut Alonso on nykyään muuttunut mies.

– Hänellä on ollut mahdollisuus nollata, ymmärtää, miten etuoikeutettuja me kaikki olemme, kun saamme työskennellä F1:ssä. Kilpaileminen voi olla myrkyllistä ihmisille ja yksilöille, Abiteboul sanoo Motorsport.comin haastattelussa.

– Uusi Fernando, joka on parin vuoden poissaolon jälkeen raikas, on parempi Fernando. Pidän huolen siitä, että toimin hänen kanssaan läpinäkyvästi, koska hän on fiksu tyyppi. Hän ymmärtää paljon F1:stä, joten en ikinä valehtelisi hänelle tai tekisi katteettomia lupauksia. Hänen omien odotustensa johtaminen on todennäköisesti lähtökohta vahvalle ja tuloksekkaalle yhteistyölle.

Abiteboul sanoo hyödyntävänsä Alonsoa johtaessaan myös kontaktejaan. Alonson sopimusasioita pitkään hoitanut entinen Renault-tallipäällikkö Flavio Briatore on Abiteboulille tuttu mies.

– Flavio on ainoa, joka on onnistunut johtamaan Fernandoa. Ei ole mikään salaisuus, että olen kasvanut hänen kanssaan. Olen nähnyt joitakin asioita, joita Flavio teki Fernandon kanssa, ja käyn yhä keskustelua hänen kanssaan.

Lue myös:

    Uusimmat