Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Williams-pomo ottaa vastuun F1-tallin romahduksesta: “Aloite oli minun”

4:41
Videolla perataan Williamsin vaikeuksia ja käydään läpi tuoretta F1-kautta.

F1-sarjassa kilpailevan Williams-tallin apulaistallipäällikkö Claire Williams myöntää päätöksensä muuttaa tallin rakennetta olleen lähtölaukaus sen nykyiselle kriisille.

Williams romahti viime kaudella formulasarjan valmistajien hännänhuipuksi, eikä alkava kausi ole näyttänyt viitteitä paremmasta. George Russell ja Robert Kubica ovat olleet kauden avauskisoissa auttamatta joukon hännillä suorituskyvyltään alimittaisen auton kanssa.

Williams sijoittui kausilla 2014 ja 2015 valmistajien sarjan kolmanneksi. Tämän jälkeen Claire Williamskertoo tehneensä kohtalokkaan päätöksen uusia tallin rakenteita.

– Jotta kykenisimme pitämään yllä tasoamme ja jopa menemään eteenpäin, niin muutimme jotain tallin sisäisessä rakenteessa. Se osoittautui virheeksi. Aloite oli minun ja myönnän syyllisyyteni, Williams kertoi ranskalaisen Auto Hebdo -lehden haastattelussa.

Williams myöntää, ettei talli kykene pikaisilla toimenpiteillä kääntämään nykyistä kurssiaan.

– Uskokaa vain, emme me työnnä päätämme pensaaseen. Tiedämme tilanteemme ja mitä tarvitsemme voittaaksemme. Se on kuitenkin pitkä prosessi.

– Yritämme valmistaa itsenäisesti niin monia komponentteja kuin mahdollista. Meille tekee töitä 620 ihmistä, mikä paljon nykyiselle rakenteellemme. Haasteemme on nyt rakentaa tulevaisuuden Williams ja samalla säilyttää kulttuurimme, Williams jatkoi.

Williamsille Mercedekseltä kovin odotuksin vuonna 2017 värvätty tekniikkapomo Paddy Lowe siirtyi ennen kauden alkua syrjään tehtävistään. Williams ei halunnut ottaa tarkemmin kantaa Lowen tilanteeseen.

– Tällä hetkellä en halua vastata tuohon kysymykseen. Minun on hyvin vaikea puhua Paddysta ja ja hänen roolistaan nykyisessä tilanteessamme, Williams tyytyi toteamaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja