Teräväkielinen toimittaja ryöpyttää F1-tähteä raskaasta virhearviosta – vaatii potkuja tallipäällikölle: "Se kertoi kaiken siitä, miten he toimivat"

F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021 6:27
F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021.

Daniel Ricciardon siirto Red Bullilta Renault'lle kyseenalaistettiin jo silloin, kun asiasta uutisoitiin kaksi vuotta sitten. Nyt Ricciardo on siirtymässä kauden päätteeksi McLarenille, ja Renault-siirto on osoittautunut juuri sellaiseksi virheeksi, mitä ennakkoon uumoiltiin.

Hollantilaisen Ziggo Sportin toimittaja Jack Plooij seurasi Ricciardon työskentelyä varsin läheltä vuosina 2016–2018, kun tämä ajoi Plooij'n maanmiehen Max Verstappenin tallikaverina Red Bullilla.

Ricciardoa, 30, pidetään yhtenä F1-sarjan parhaista kuljettajista, mutta vaikka hän saa McLarenille siirtyessään taakseen myös Mercedeksen moottorit, Plooij ei usko hetkeäkään, että australialaisesta olisi nousemaan lähivuosina mustaksi hevoseksi mestaruustaisteluita silmällä pitäen.

– Lopetetaanpa heti alkuunsa. En usko siihen ollenkaan. Hän ei ole oppinut Renault'lla mitään vaan on mennyt pikemminkin taaksepäin, Plooij sivaltaa Motorsportin haastattelussa.

Ricciardon Renault-siirron lisäksi hollantilaistoimittaja ei ole ollenkaan vakuuttunut siitä, miten ranskalaistallia johdetaan. Tämä kävi hänen mukaansa hyvin ilmi, kun Ricciardon McLaren-sopimuksesta uutisoitiin. Renault'n tallipäällikkö Cyril Abiteboul laukoi tuolloin varsin katkeria kommentteja.

– Se kertoi kaiken siitä, miten Renault ja Abiteboul toimivat. Minulla ei ole kovin hyvät välit heidän kanssaan – pääosin minusta itsestäni johtuvista syistä – mutta tuollainen ei ole hyvästä. Et lähetä Ricciardoa pois ja anna sitten vielä potkua hänen persuksiinsa. Sellaisen sanominen saattaa tuntua mukavalta, mutta niin ei tehdä, Plooij sanoo.


– Abiteboulin on lähdettävä, ja jonkun muun täytyy ottaa ohjat käsiinsä.

Ricciardon lähdön myötä Renault'lta puuttuu Esteban Oconin tallikaveri kaudelle 2021. Esillä on ollut pitkin kevättä muun muassa Fernando Alonson nimi, mutta Plooij ei usko espanjalaisen paluuseen.

– Heidän täytyisi erottaa ainakin 17 000 työntekijää, jotta heillä olisi varaa siihen, mies heittää värikkääseen tyyliinsä ja esittää sitten oman ehdotuksensa Ricciardon korvaajaksi.

Nico Hülkenberg. Hän voisi haluta palata, mutta emme tiedä, haluaako Renault hänet takaisin.

Hülkenberg, 31, ajoi Renault'lla vuosina 2017–2019. Hän menetti täksi kaudeksi työpaikkansa Oconille.

Lue myös:

    Uusimmat