Fernando Alonso liekeissä legendaarisessa Le Mansissa – veisteli mahtavan radioviestin

Fernando Alonso ja Kazuki Nakajima kirivät autokuntansa johtoon Le Mansin 24 tunnin ajossa Toyota-tiimikaverinsa Sebastien Buemin stop and go -rangaistuksen jälkeen.

Pääkuvan videolla Alonson kommentteja Kanadan GP:stä.

MAINOS

Poikkeuksellinen F1-kesä C Morella

F1-sarjassa on ennennäkemättömän vilkas kesä. Juhannusviikonlopusta alkaa kuuden viikon jakso, jonka aikana ajetaan peräti viisi kilpailua.

Seuraavaksi kisataan Ranskan Paul Ricardilla 24. kesäkuuta. Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. 

C Moren sivulle pääset tästä

Buemi oli ajanut ylinopeutta Le Mansin nopeusrajoitetulla hitaalla alueella, ja hänelle lätkäistiin 60 sekunnin pysähdysrangaistus.

Alonso joutui sen jälkeen lähtemään puolen yön tienoilla omaan stinttiinsä 2.10 minuuttia kilpailevan Toyota-autokunnan José María Lópezin perään. Alonso kuitenkin paahtoi kuin tuulispää ja kuroi eroa umpeen lähes joka kierros. Jo 40 minuutissa McLarenin F1-kuski oli kuronut Lopezin kaulan alle minuuttiin.

– Kertokaa minulle, jos haluatte toisen stintin. Olen saanut yön rytmistä kiinni (I've got into the rhythm of the night), Alonso veisteli tiimiradioon.

Ensimmäistä Le Mansiaan ajava Alonso sai kavennettua eron 44 sekuntiin, kunnes hän lähetti matkaan Nakajiman.

Nakajima puolestaan puristi autokuntansa johtoon, kun legendaarisesta kisasta oli ajettu noin kaksi kolmannesta ja 16. tunti läheni loppuaan.

Lue myös:

    Uusimmat