McLaren-pomo uskoo parempaan vauhtiin ensi kaudella: "Renault on löytänyt paljon kilowatteja"

F1-sarjassa kilpailevan McLaren-tallin toimitusjohtaja Zak Brown odottaa Renault’n voimanlähteen tarjoavan tallille ensi kaudella merkittävästi parempaa suorituskykyä.

Renault’n pitkäaikainen yhteistyö Red Bull -tallin kanssa päättyi kauden finaaliin, kun itävaltalaistalli siirtyy Hondan moottoreihin. Näin McLaren jäi ainakin toistaiseksi Renault’n ainoaksi asiakastalliksi formulasarjassa.

Renault ei ole yltänyt suorituskyvyltään Mercedeksen ja Ferrarin tasolle, mutta Brown kertoo ranskalaisvalmistajan moottoripajalta kantautuneen ensi vuotta ajatellen jo lupaavia uutisia.

- Sieltä on kerrottu meille, että he ovat erittäin tyytyväisiä talven aikana tapahtuneeseen edistymiseen. He ovat löytäneet runsaasti kilowatteja ja ovat uskoakseni asettamissaan tavoitteissa, Brown kertoi motorsport.comin mukaan.

- Minun ei ole soveliasta siteerata heidän meille antamiaan numeroita, mutta mielestäni he tuntevat olevansa ensi kaudella todella kilpailukykyisiä, Brown lisäsi.

McLarenin kolme vuotta kestänyt yhteistyö Hondan kanssa ei tuonut tallille menestystä. Myös viime kausi Renault’n moottoreilla jäi reilusti alle odotusten.

- Ilmassa on paljon varovaista optimismia, mutta emme halua innostua liikaa. Olemme sortuneet siihen aiemmin, emmekä halua tehdä samaa virhettä toistamiseen, Brown sanoi.

- Lähestymistapa on nyt pitää päät alhaalla. Kehitystyö edistyy hyvin ja olemme asettamiemme tavoitteiden suhteen aikataulussa, mutta meillä ei tietenkään ole mitään käsitystä siitä, missä kilpailijamme tällä hetkellä ovat. Tiedämme sen vasta Barcelonassa, Brown lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat