McLaren-pomo odottaa jo F1-sarjaan kaavailtua isoa muutosta: "Parempi show faneille"

Mitä voidaan odottaa tulevalta F1-kaudelta? 1:56

McLaren-tallin toimitusjohtaja Zak Brown toivoo F1-sarjan ottavan käyttöön tallien budjettikaton mahdollisimman nopealla aikataululla.

Formulasarjaan on kaavailtu merkittävää sääntöremonttia kaudelle 2021. Spekulaatioissa yksi merkittävimmistä uudistuksista on ollut tallien budjettikatto, josta sarjan kaupallinen omistaja Liberty Media ja tallit käyvät nyt neuvotteluja.

Kärkitallit Mercedes ja Ferrari ovat suhtautuneet perinteisen nihkeästi uudistukseen, kun taas pienemmät tallit toivovat budjettikaton ja palkintorahojen uudelleenjaon auttavan tasaamaan sarjan kilpailutilannetta.

Yksi pöydälle nostettu ehdotus on tuoda budjettikatto mukaan asteittain tallien toimintaan, mutta Brown haluaisi uudistuksen astuvan voimaan heti täysmääräisenä kaudella 2021.

– FOM:in (Formula One Management) budjettikatto ja tarkistettu tulonjako ovat mielestäni todella terveellinen asia koko lajille. Ne auttavat loppukädessä meitä tuottamaan paljon paremman show’n faneille, mistä tässä kaikessa on juuri kysymys, Brown linjasi crash.netille.

– Sen sijaan että liu’utamme budjettikattoa asteittain kaudet 2021-23, toivon heidän kykenevän aloittamaan täydellä budjettikatolla heti 2021. Mielestäni meidän tulisi nollata tilanne lajissa niin nopeasti kuin mahdollista. Sitä odotan innokkaasti, Brown lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat