Max Verstappenilta tuskainen ulostulo – tämä ulkoinen tekijä sotki F1-tähden kisan: "Pahin mahdollinen skenaario"

Carlos Sainz päätti Red Bullin valtakauden – katso tästä Tulosruudun raportti Singaporen F1-kisasta

Red Bullin Max Verstappen manasi Singaporen F1-kisan jälkeen kohtaloaan. MM-sarjan ylivoimainen pistejohtaja uskoi palkintopaikkaan pitkälle kisaan, mutta "pahin mahdollinen skenaario" pilasi haaveet.

Vauhdin Singaporessa täysin kadottanut Red Bull lähti kisaan poikkeuksellisen heikoista asemista. Verstappen starttasi 11. ruudusta ja tallitoveri Sergio Perez 13. paikalta.

Kovilla renkailla aloittanut Verstappen nousi kisassa lopulta viidenneksi. 19. kierroksella Logan Sargeantin kolarin myötä radalle otettu turva-auto tarjoili mediumeilla aloittaneille ilmaisen varikkostopin. Verstappenin vaihtoehtoinen rengasvalinta jäi strategisesti hyödyntämättä, koska kisaa oli tässä vaiheessa jäljellä niin paljon.

Hollantilaisen mielestä radalle kierroksella 42 otettu virtuaalinen turva-auto jäi niin ikään satamatta laariin, sillä toisia medium-renkaita ei enää ollut kuten Mercedeksellä.

Lopulta MM-sarjan ykköstykki kiskoi itsensä viidenneksi, kun George Russell torppasi itsensä seinään viimeisellä kierroksella.

Verstappen on Motorsport.comin mukaan varma, että ilman turva-autoja hän olisi noussut korkeammalle.

– Kaikki tapahtui meitä vastaan myös kisassa turva-autojen suhteen. Se oli ehkä pahin mahdollinen skenaario. Uskon, että jos turva-autot olisivat toimineet hieman enemmän meidän eduksemme, olisin taistellut kärjessä, Verstappen sanoi.

Red Bullin kakkoskuski Perez hilasi itsensä kahdeksanneksi. Kilpailun voitti Ferrarin Carlos Sainz. McLarenin Lando Norris oli toinen ja Mercedeksen Lewis Hamilton kolmas.

Sainzin voiton myötä Red Bullin ylivalta F1-kaudella päättyi, sillä kyseessä oli kauden ensimmäinen kisa, jota Red Bullin kuljettaja ei voittanut.