Red Bull -pomo murjaisi näkemyksensä Mercedeksen kolaroinneista

Katso tästä, miten Itävallan F1-osakilpailussa kävi.

Red Bullin Sergio Pérezin F1-osakilpailu Itävallassa meni pilalle heti ensimmäisellä kierroksella kolarissa Mercedeksen George Russellin kanssa. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner murjaisi tästä kisan jälkeen kommenttia Mersun suuntaan.

Viidentenä kilpailuun startannut Pérez haki neljännessä mutkassa ulkokautta ohitusta Russellista, mutta britti osui häneen, Pérez pyörähti hiekalle ja putosi hännille. Pérez tuli heti varikolle, mutta keskeytti kisan myöhemmin toisella pysähdyksellään pilttuuseen.

Pérezin menettäminen oli Hornerin sanoin Red Bullille "valtava pettymys". Russellille tuomittiin kolarista viiden sekunnin aikarangaistus, ja hän sijoittui lopulta neljänneksi.

– En usko Mercedeksen pitävän autoistamme, jotka menevät ulkopuolelle nelosmutkassa, Horner murjaisi Sky Sportsille.

– Tämä on sääli, koska voitte nähdä, että "Checo" oli edellä, ja tämä oli lähes peilikuva Alexin tilanteeseen pari vuotta sitten.

Horner viittasi tilanteeseen, jossa Mercedeksen Lewis Hamilton kolhi Red Bullilla tuolloin ajanutta Alexander Albonia Itävallassa 2020.

"Sääli, ettei annettu enempää tilaa"

Hornerin mukaan oli parempi päättää Pérezin kisa lopulta kesken säästelysyistä, kun autoon oli tullut niin paljon vahinkoa, eikä meksikolaisella ollut kunnon mahdollisuutta pisteille.

– Mutka on kimurantti, ja olemme nähneet monia ulkopuolen onnettomuuksia. On sääli, ettei hänelle annettu enempää tilaa, mutta nousemme tästä takaisin Ranskassa, Horner viittasi seuraavaan, kahden viikon päästä käytävään osakilpailuun.

MM-sarjaa johtava Red Bullin Max Verstappen sijoittui Ferrarin Charles Leclercin voittamassa kilpailussa toiseksi ja sai lisäpisteen kilpailun nopeimmasta kierroksesta. Horner onnitteli Ferraria, jolla oli hänenkin mukaansa nopeampi auto.

Leclerc nousi MM-sarjassa Pérezin ohi kakkoseksi.

Lue myös:

    Uusimmat