Italian GP:n topit ja flopit: Debyyttikuljettaja säväytti upealla tavalla – Max Verstappen ennätystahdissa

Max Verstappen otti jo kauden 11. voittonsa, kun hän nousi Italian GP:n korkeimmalle palkintokorokkeelle. MTV Urheilun F1-toimitus listasi viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat

Topit

Max Verstappen

Verstappen näytti jälleen, mistä hänet on tehty. Hollantilaistähti ajoi jo viidenteen peräkkäiseen ja kauden 11. voittoonsa, vaikka starttasi kisaan 7. lähtöruudusta. Verstappen ei tuhlannut aikaa edessä olevien kuskien takana, vaan nousi toiselle sijalle vajaassa viidessä kierroksessa.

Hollantilainen ajoi vakuuttavasti, eikä antanut Charles Leclercille mahdollisuutta ajaa häntä kiinni, vaikka Leclerc haki vielä tuoreemmat renkaat alleen.

Verstappenilla on oivallinen mahdollisuus rikkoa tällä kaudella Michael Schumacherin ja Sebastian Vettelin nimissä oleva ennätys yhden kauden aikana ajetuista osakilpailuvoitoista (13). Verstappenilla voittoja on jo 11. Kisoja on jäljellä vielä kuusi.

Nyck de Vries

27-vuotias hollantilainen sai lauantaina pikakomennuksen Williamsin rattiin, kun Alex Albon joutui äkillisesti sivuun tulehtuneen umpilisäkkeen vuoksi. De Vries näytti heti taitonsa ajamalla olemalla aika-ajoissa 13. nopein. Lähtöruutu koheni lopulta kahdeksanneksi muiden kuskien rangaistusten myötä.

Huima F1-debyytti huipentui tyylillä, kun de Vries ajoi ruutulipulle yhdeksäntenä ja nappasi kaksi MM-pistettä. De Vries pyyhki tallitoveri Nicholas Latifilla lattiaa niin aika-ajoissa kuin kisassakin. Hollantilainen antoikin esityksillään Williamsille paljon pähkäiltävää tulevia kuskivalintoja varten.

Flopit

Aston Martin

Aston Martinin viikonloppu oli luvalla sanoen surkea. Tallin suorituskyky oli karmea, eikä auto kulkenut perinteikkäällä radalla lainkaan. Aika-ajoissa Sebastian Vettel ja Lance Stroll ajoivat sijoille 17 ja 18, mutta muiden rangaistukset nostivat kaksikon lähtöruudukossa ylemmäs.

Huono viikonloppu sai arvoisensa lopun, kun sekä Vettel että Stroll joutuivat keskeyttämään kisan teknisen vian vuoksi. Tästä viikonlopusta Aston Martinille ei jäänyt käteen muuta kuin sontaa.

Ferrarin uhkapeli

Charles Leclerc näytti aika-ajoissa hauista ja ajoi komeasti paalupaikalle. Pahimpien uhkaajien lähtöruuturangaistukset kohensivat Leclercin asetelmia myös voittotaistelua ajatellen. Kisa alkoi suotuisasti, kunnes Vettelin keskeytys toi turva-auton radalle.

Ferrari otti tietoisen riskin ottamalla Leclercin varikolle, vaikka kierroksia oli takana vasta reilu kymmenen ja kisasta povattiin yhden pysähdyksen kilpailua. Muut tallit eivät ottaneet riskiä.

Riski kosahti lopulta Ferrarin nilkkaan, sillä aikainen pysähdys tarkoitti Leclercin osalta sitä, että hän joutui vielä toistamiseen varikolle. Verstappenin taakse pudonnut Leclerc ei kyennyt kuromaan tuoreimmilla renkailla Verstappenin eroa umpeen ja kotivoitto jäi haaveeksi.