Mausteisia broilerinsiipiä, banaanimajoneesia ja avokadodippi

Mausteisia broilerinsiipiä

  • 800 g broilerinsiipiä
  • marinadi:
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 tl sinappia
  • 1 sitruunanmehua ja kuori raastettuna
  • kuivattua chiliä
  • timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria

Sekoita marinadin aineet keskenään ja pyöräytä siinä broilerinsiivet. Anna marinoitua noin tunti. Kaada siivet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Mausta siivet lopuksi suolalla.

Banaanimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl ranskankermaa
  • 1 pieni kypsä banaani
  • 2 tl curryä
  • tilkka sitruunamehua

Sekoita ranskankerma ja majoneesi keskenään. Lisää joukkoon curry, sitruunamehu ja kuorittu pilkottu banaani. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Avokadodippi

  • 2 avokadoa
  • 1 rkl ranskankermaa
  • ripaus chiliä
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria.

Kuori avokadot ja poista kivet. Soseuta ne kulhossa esim. haarukalla. Sekoita joukkoon sitruunamehu, ranskankerma ja chili. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat