Matti Heikkinen antoi avoimen haastattelun norjalaislehdelle: "Olen todella huolissani, jos niin ei tapahdu"

Matti Heikkinen lopettaa uransa:"Päivääkään en vaihtaisi pois" 2:13
Videolla Matti Heikkisen kommentit uransa viimeisen arvokisastartin jälkeen.

Hiihtouransa lopettamisesta kertonut Matti Heikkinen on antanut avoimen haastattelun norjalaislehti Dagbladetille. 35-vuotias konkari esittää huoliaan suomalaisen hiihdon tulevaisuudesta.

Dagbladet muistuttaa, että Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken takana Suomen hiihdolla on ollut viime vuosina hiljaista. Heikkinen penääkin muutoksia.

– Suomen hiihdossa on aika sukupolvenvaihdokselle ja meidän täytyy tehdä muutoksia. Meidän todella täytyy tehdä niin. En ole huolissani muutosten tekemisestä, mutta jos niin ei tapahdu, olen todella huolissani suomalaisen maastohiihdon tulevaisuudesta, Heikkinen sanaili.

Heikkisen mukaan Suomen hiihtovalmennuksessa ei tehdä riittävän hyvää työtä nuorten hiihtäjien valmistamisessa kohti maailmanhuippua.

– Harjoittele, syö ja nuku. Se on vaatimusten perusta. Meidän täytyy myös löytää ihmisiä, jotka voivat kertoa urheilijoille, mitä huipun saavuttaminen vaatii; mistä siinä on kyse ja mitä heidän täytyy tehdä. Se kuulostaa yksinkertaiselta, mutta kyse on hallinnosta ja johtamisesta, Heikkinen alleviivasi.

Heikkinen voitti urallaan MM-kullan 15 kilometrin perinteisellä hiihtotavalla vuonna 2011 ja saavutti lisäksi muina vuosina kolme MM-pronssia.

Lue myös:

    Uusimmat