Mainos

Matti Heikkisestä Suomen hiihdon seuraava pomo? – "Se prosessi kiinnostaa"

14:40
Matti Heikkinen puhuu Tulosruudun Viikon vieraana dopingista, suomalaisesta hiihdosta, urastaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Matti Heikkisen nimeä on pyöritelty mukana spekulaatioissa, joissa on pohdittu Hiihtoliiton seuraavaa toiminnanjohtajaa. Maastohiihtäjän uransa kuluneeseen kauteen päättänyt Heikkinen myöntää olevansa kiinnostunut ainakin käsillä olevasta prosessista.

Hiihtoliiton nykyinen toiminnanjohtaja Mika Kulmala ilmoitti taannoin jättävänsä tehtävän kesäkuussa. Hiihtoliito viestitti samalla, että prosessi Kulmalan seuraajan löytämiseksi aloitetaan välittömästi.

Siihen, onko Matti Heikkinen lyönyt toiminnanjohtajahakuun paperit sisään, ex-hiihtäjä vastaa napakasti.

– En ole lyönyt papereita sisään, ja toivon, että sitä prosessia ei papereiden kautta hoideta, vaan se hoidetaan sisäisesti, Heikkinen sanoi Tulosruudun Viikon vieraana Antero Mertarannan haastattelemana.

Mertaranta uteli Heikkiseltä, että toiminnanjohtajan pesti periaatteessa kiinnostaisi.

– Minä olen sanonut, että se prosessi kiinnostaa. On hyvin mielenkiintoista seurata, mitä siinä tapahtuu. Se on monella tapaa niin merkittävä pesti suomalaisessa urheilukentässä, että minua kiinnostaa jo nähdä, miten se asia hoidetaan ja mitä siitä lopulta sitten seuraa, Heikkinen kommentoi.

Valmentamaan Heikkinen ei aio ainakaan tässä kohtaa ryhtyä.

– Olen tehnyt kuitenkin niin sata lasissa sitä urheilua. Tiedän, että jos tehdään valmennusta sata lasissa, se sitoo melkein yhtä paljon kuin urheilu. Tällä hetkellä en ole siihen valmis.

– Mutta on merkittävä kysymys, mitä urheilu Suomessa on. Kyllähän urheilun parissa on monenlaisia hyviä tapoja olla mukana, vaikuttaa ja tukea sitä toimintaa. Mitään konkretiaa ei ole tällä hetkellä, mutta toki aina puhelut toimivat ja merkityksellisiä keskusteluita mielelläni käyn, Heikkinen sanaili.

Heikkinen voitti urallaan neljä MM-mitalia, joista yksi oli kultainen: perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin matkan maailmanmestaruus Oslosta vuodelta 2011.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja