Ruotsalaishiihtäjältä kova avautuminen: "Naisen pitää näyttää hyvältä, olla laiha ja täydellinen"

3:12
Videolla Tulosruudun raportti Ruotsin viestikullasta Seefeldin MM-kisoissa.

Maastohiihdon kaksinkertainen MM-mitalisti Britta Johansson Norgren on avautunut ulkoisista paineista, joita hän kokee nimenomaan naishiihtäjiin kohdistuvan.

– On sosiaalisia odotuksia, etteivät naiset vain hiihdä hyvin, vaan näyttävät myös hyvältä, ovat laihoja, kilttejä ja täydellisiä, Johansson Norgren latasi Expressenin mukaan.

Johansson Norgren alleviivaa, että tässä ristitulessa on vaikea pitää pakka kasassa.

– Haluan olla moitteeton, hyvä ja roolimalli, mutta on riski, että jää kiinni siihen, mitä kaikki muut haluavat sinun olevan ja unohtaa olla oma itsensä.

Johansson Norgrenia on vuosien saatossa auttanut mentaaliharjoittelu.

– Minulla on henkisesti paljon helpompaa nykyään kuin kymmenen vuotta sitten. Mutta kun kausi käynnistyy, mieliala menee ylösalaisin. Tunnen painetta ja haluan täyttää odotukset, mutta samaan aikaan hoen itselleni, että teen parhaani enkä voi vaikuttaa siihen, mitä muut tekevät, ruotsalainen kuvasi ristiriitaa.

Johansson Norgren on saavuttanut Ruotsin joukkueessa urallaan MM-viestihopeaa (2011) ja -pronssia (2009). Hän on voittanut maailman suurimman yksittäisen maastohiihtokilpailun, 90-kilometrisen Vasaloppetin vuosina 2017 ja 2019.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja