Mainos

Matkailutaantuma hellittämässä – Levillä odotetaan vauhdikasta kasvun talvea

Kahden vaisumman talvisesongin jälkeen Levin matkailutilanne näyttää hyvältä.

– Joulukuun alun tilanne keskusvaraamossa näyttää 15 prosentin nousua vuoden takaisiin lukuihin. Keskusvaraamolla on reilut 10 000 vuodepaikkaa, joten eiköhän luku anna osviittaa koko keskuksen tilanteesta, sanoo Levin matkailun toimitusjohtaja Jussi Töyrylä MTV3:lle.

Levin alueella on yhteensä noin 23 000 vuodepaikkaa.

– Myös hotellivarausluvut näyttävät näyttävät positiivisia merkkejä. Syyskuussa varauksia oli 15 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, lokakuussa nousua oli jo 27 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, Töyrylä jatkaa.

Lapin ja Levin matkailu on taistellut taantuman kanssa.

– Talvi 2007-08 oli erittäin hyvä. Sen jälkeen oli kaksi hieman vaisumpaa talvea. Nyt ollaan taas menossa kohti parempaa, Töyrylä uskoo.

Lakko kismittää

Levi saa joka vuosi marraskuussa hyvän lähdön talvikauteen alppihiihdon maailmancup-viikonlopun myötä. Niin tänäkin vuonna, mutta toisaalta Finnairin lentoemäntien ja stuerttien lakko heikentää loppuvuoden tulosta.

– Ei tuollaisia lakkojuttuja meidän näkövinkkelistä tarvittaisi. Onneksi meille lentää myös Blue1, joten emme olleet täysin pulassa. Toivottavasti lakon vaikutukset on jo nähty. Isompana ongelmana näen sen, että koko Lapin ja Suomen maine ulkomailla kärsii, kun ihmisten matkat lakon takia peruuntuvat, Töyrylä sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.