Maskiväittely jatkuu tiukkana: Kokoomuksen Orpo syyttää Marinin puhuvan asian ohi

10:35
Sanna Marinin mukaan hallitus ei ole johtanut suomalaisia harhaan maskikeskustelussa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo syytti tuoreissa kommenteissaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) puhuvan asian vierestä.

– Kokoomuksen esittämä epäluottamus ei kohdistu häneen tai hallitukseen vaan ministeri Kiuruun koronakriisin hoidosta vastaavana ministerinä. Kokoomus on johdonmukaisesti tukenut hallitusta koronatoimissa, Orpo kirjoitti Twitterissä.

– Emme voi kuitenkaan enää katsoa ministeri Kiurun sekavaa toimintaa vierestä. Odotamme edelleen vastauksia esimerkiksi siihen, onko THL:n pääjohtajaa painostettu poliittisesti olemaan ilmaisematta asiantuntijanäkemystään, ja siihen, onko suomalaisia johdettu harhaan maskien suhteen.

Keskutelu kytkeytyy siihen, että oppositiopuolue kokoomus esitti tällä viikolla epäluottamusta perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.) maskisuosituksen vuoksi. Puolue syytti linjauksia poliittisesti ohjatuksi.

Pääministeri Sanna Marin puolustautui hallitukselle ja terveysviranomaisille esitettyä kritiikkiä kohtaan kasvomaskien käyttöön liittyvässä suosituksessa.

– Tällä viikolla oppositiopoliitikot ovat syyttäneet minua valehtelusta ja hallitusta sekä terveysviranomaisia suomalaisten harhaanjohtamisesta. Väitteille ei ole katetta. Ne eivät yksinkertaisesti pidä paikkansa, Marin kirjoittaa Twitterissä.

Kuva vaalitilaisuudesta nousi symboliksi

Marin otti viestiketjussa kantaa myös SDP:n vaalitilaisuuteen, joka järjestettiin lauantaina Vantaalla. Marinin mukaan kokoomus on arvostellut SDP:tä tapahtuman pitämisestä, vaikka puolue itse piti vaalitilaisuutta vieressä.

– SDP:n tilaisuus järjestettiin terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaisesti ulkona ja hygieniasta huolehtien. Turvaväleistä muistutettiin kyltein ja suullisesti, maskeja oli jaossa, Marin kirjoittaa.

SDP:n pitämä ulkotilaisuus nousi julkisuuteen, kun paikallisen ravintoloitsijan siitä ja sen vieressä olevasta tyhjästä ravintolaterassista ottama kuva kiersi sosiaalisessa mediassa. Kuvaa käsiteltiin myös esimerkiksi Iltalehdessä.

Marin penää tietoa siitä, mihin väitteillä pyritään.

– Olemme syvän ja vakavan kriisin keskellä. Oppositiopolitiikkaa voi toki tehdä näinkin, mutta se ei johda mihinkään hyvään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja