Marinin ja Orpon raju vääntö jatkuu, pääministeri vaatii katetta kokoomuksen väitteisiin – "Ministeri Kiurulla on hallituspuolueiden luottamus"

10:35
Pääministeri Sanna Marin MTV:n Uutisextrassa: Hallitus ei ole johtanut suomalaisia harhaan maskiasioissa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) puolustautuu hallitukselle ja terveysviranomaisille esitettyä kritiikkiä kohtaan kasvomaskien käyttöön liittyvässä suosituksessa.

– Tällä viikolla oppositiopoliitikot ovat syyttäneet minua valehtelusta ja hallitusta sekä terveysviranomaisia suomalaisten harhaanjohtamisesta. Väitteille ei ole katetta. Ne eivät yksinkertaisesti pidä paikkansa, Marin kirjoitti Twitterissä. 

Oppositiopuolue kokoomus esitti tällä viikolla epäluottamusta perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.) maskisuosituksen vuoksi. Puolue syytti linjauksia poliittisesti ohjatuksi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vastasi Marinin kommentteihin sanomalla, että pääministeri puhuu asian vierestä.

– Kokoomuksen esittämä epäluottamus ei kohdistu häneen tai hallitukseen vaan ministeri Kiuruun koronakriisin hoidosta vastaavana ministerinä. Kokoomus on johdonmukaisesti tukenut hallitusta koronatoimissa, Orpo kirjoitti Twitterissä.

– Emme voi kuitenkaan enää katsoa ministeri Kiurun sekavaa toimintaa vierestä. Odotamme edelleen vastauksia esimerkiksi siihen, onko THL:n pääjohtajaa painostettu poliittisesti olemaan ilmaisematta asiantuntijanäkemystään, ja siihen, onko suomalaisia johdettu harhaan maskien suhteen.

Marin Ylen haastattelutunnilla: Rajuja syytöksiä

Marin vastasi Orpolle Ylen haastattelutunnilla sanomalla, että hän ei ole kuullut poliittisesta ohjauksesta.

– THL katsoi keväällä, ettei maskisuositusta ole syytä antaa, ja hallitus nojaa aina THL:n virallisiin kantoihin, ei yksittäisten asiantuntijoiden näkemyksiin.Sama pätee hänen mukaansa myös muun muassa sosiaali- ja terveysministeriön asiantuntijoihin.

Marin kutsui opposition syytöksiä rajuiksi. Kun sellaisia väitteitä esittää, niille pitäisi olla katetta ja pitäisi tarkentaa, mihin syytös perustuu, hän sanoi.

Pääministeri puolusti Kiurua sanomalla, että Kiuru on työskennellyt tarmokkaasti ja tehnyt toimia ja työtä sen eteen, että epidemia pysyy hyvin hallinnassa. Hänen mukaansa koko hallitus seisoo yhtenä rintamana Kiurun takana.

– Ministeri Kiurulla on minun ja hallituspuolueiden luottamus.

Marin myönsi jälleen, että tiedonkulkua voi aina parantaa, mutta vakuutti, ettei tietoa pimitetä. Hän sanoi, ettei hänkään pääministerinä pysty aina arvioimaan, millaista valmistelua missäkin ministeriössä tehdään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja