Sanna Marin puolustautuu MTV:n Uutisextrassa: Hallitus ei ole johtanut suomalaisia harhaan maskiasioissa – näin pääministeri kommentoi Krista Kiurun asemaa

6:58
Pääministeri Sanna Marin kommentoi maskeihin liittyvää kohua ja Krista Kiurun asemaa ministerinä MTV Uutisten Uutisextrassa – katso haastattelu tästä.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallitus ei ole johtanut suomalaisia harhaan kasvomaskien osalta. Virheitäkin on toki korona-aikana tehty, pääministeri myöntää MTV:n Uutisextrassa.

Pääministeri Marin ottaa MTV:n Uutisextrassa kantaa kuumentuneeseen kasvomaskikeskusteluun.

Vielä keväällä sosiaali- ja terveysministeriö katsoi, että maskeista ei ole hyötyä. Elokuussa näkemys muuttui ja maskisuositus annettiin.

Pääministeri Marin antoi eilen eduskunnassa ymmärtää, ettei maskisuositusta olisi voitu antaa keväällä, sillä maskeja ei ollut tarpeeksi. Tämä on saanut opposition syyttämään hallitusta jopa valehtelusta.

MTV:n Uutisextrassa pääministeri sanoo, ettei hallitus ole johtanut suomalaisia harhaan.

– Ei ole johtanut. Sosiaali- ja terveysministeriö on teettänyt selvityksen kankaisiin kasvomaskeihin liittyen. Tuolloin on arvioitu, ettei ole olemassa riittävästi tieteellistä näyttöä siihen, että kankaiset kasvomaskit olisivat riittävään suojaavia, Marin kommentoi.

Marin puhui maskipulasta jo keväällä

Useat kansainväliset tutkimustulokset poikkesivat ministeriön loppukevään selvityksen tuloksista – ulkomailla maskeja suositeltiin monin paikoin jo keväällä.

– Itse totesin tuolloin, toukokuussa jo, että kirurgisista suojaimista olisi varmasti hyötyä, mutta meillä ei tuolloin ollut niin paljon maskeja saatavilla. Meillä oli isoja ongelmia koko kevään saada riittävä määrä tämän tason suojaimia Suomeen.

Pääministeri sanoi toukokuussa eduskunnan täysistunnossa, että maskisuosituksen antaminen olisi vastuutonta tilanteessa, jossa kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia ei ole riittävästi koko väestölle.

– Totesin kyselytunnilla tällä viikolla saman, minkä totesin jo toukokuussa. Ei tässä ole sinänsä uudesta tiedosta kyse, Marin sanoo.

Krista Kiurulla on pääministerin luottamus

Raju kritiikki maskiselvitykseen ja osin myös muuhun koronakriisin hoitoon liittyen on kohdistunut hallituksen ministereistä etenkin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuruun (sd.).

Pääministeri vakuuttaa, että Kiurulla on yhä hänen luottamuksensa.

– Kyllä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulla on minun luottamukseni. Voin sanoa, että hän on tehnyt todella kovasti töitä niin keväällä kuin kesällä ja syksylläkin, että epidemiatilanne on saatu pidettyä hallinnassa.

Marin myöntää, ettei hallituksen toiminta koronakriisissä ole ollut virheetöntä.

– Toki myös virheitä matkan varrella on kukin meistä tehnyt. Me olemme korjanneet omia linjauksiamme aina kun olemme saaneet uutta tietoa, Marin sanoo.

Onko hallituksen sekava viestintä vaikuttanut siihen, että osa suomalaisista kapinoi maskisuosituksia vastaan? Miten Marin kommentoi ensi viikolla päätettäviä uusia rajoitustoimia? Katso MTV:n Uutisextra MTV3-kanavalta ja MTV Uutiset Livestä lauantaina kello 19.10!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja