Mainos

Martinin listalla kahdeksan suomalaista EU-parlamentaarikkoa

Lukuisia EU:n parlamentin jäseniä väärinkäytöksistä syyttävä itävaltalainen Hans-Peter Martin on löytänyt listalleen kahdeksan suomalaista.

Suomalaiset ovat itse kirjautuneet istuntoon, mutta poistuneet Hans-Peter Martinin mukaan hyvin pian päivärahan takaavan nimen kirjoituksen jälkeen.

Listalla ovat Piia-Noora Kauppi (kok.) 8 kertaa, Marjo Matikainen-Kallström (kok.) 5, Riitta Myller (sd.) 14, Reino Paasilinna (sd.) 14, Mikko Pesälä (kesk.)18, Samuli Pohjamo (kesk.)14, Paavo Väyrynen (kesk.) 3 ja Esko Seppänen (vas.) 11 kertaa.

Suomen Tietotoimiston keskiviikkoiltana tavoittamat suomalaiset parlamentaarikot kiistivät selkeästi Martinin väitteet. Myller sanoi, ettei voi tunnistaa itseään millään väitteistä. Hän korosti osallistuneensa aina erittäin ahkerasti parlamentin työhön.

Pohjamo ihmetteli samaa. Hän muistutti, että usein kirjautumisen jälkeen työ jatkuu toisessa kokouksessa tai valiokunnassa. Siitä joku voi vetää virheellisiä käsityksiä.

Kokoomuslaisten puolesta vastannut neuvonantaja Jari Erholm muistutti Pohjamon tapaan, että talossa edustajat joutuvat usein hyvin nopealla aikavälillä siirtymään kokouksesta toiseen. Hänen mukaansa on mahdotonta väittää, että se tarkoittaisi poistumista kokonaan parlamentista.

Pesälä sanoi, ettei hän voi enää millään muistaa monen vuoden takaisten yksittäisten päivien tapahtumia satojen kokousten joukosta.

- Kirja on aina ollut auki, kun olen siihen nimeni kirjoittanut, hän naureskeli Martinin väitteille.

Muita edustajia ei tänään tavoitettu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.