Mainos

Markus Selin kiistää syytteet talousrikoksista

Syyttäjä vaatii Selinille oikeudessa rangaistusta törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä velallisen petoksesta. Selin oli pahasti velkaantunut 90-luvulla. Enimmillään hänen velkansa nousivat lähemmäksi miljoonaa euroa.

Elokuvatuottaja Markus Selin kiistää hänelle luetut raskaat talousrikossyytteet. Selinin epäillään pimittäneen saamiaan tuloja velkojilta ja salanneen omaisuuttaan ulosotossa. Jutun pääkäsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa tänään.

Syyttäjä vaatii Selinille oikeudessa rangaistusta törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä velallisen petoksesta.

Syyte törkeästä velallisen epärehellisyydestä juontaa juurensa vuosien 1997 ja 2000 välille. Epäillyn törkeän velallisen petoksen tekoaika ajoittuu helmikuulle 1999.

Selin oli velkaantunut 90-luvulla. Mies itse kertoi oikeudessa, että velkaantumiskierre alkoi jo edellisen vuosikymmenen puolella. Tilanteeseen vaikuttivat muun muassa epäonniset liiketoimet.

Enimmillään Selinin velat nousivat lähemmäksi miljoonaa euroa. Hän maksoi ne joitakin vuosia sitten pois.

Syytteen mukaan Selin omisti 90-luvulla Solar Films Inc Oy:n ja Elokuvatuotanto Storm Inc Oy:n osakkeita ja hallinnoi yhtiöitä muodollisesti gibraltarilaisen yhtiön kautta.

Syyttäjä katsoo, että Selin otti Stormista rahavaroja noin 100 000 euroa muuna kuin palkkana kiertääkseen ulosottoa ja välttääkseen omaisuutensa sekä rahanostojensa joutumisen perintätoimenpiteiden ja täytäntöönpanon kohteeksi.

Vuosituhannen alussa isot velat ulosotossa

24. heinäkuuta 2001 Selinin velat ulosotossa olivat yli neljä miljoonaa markkaa. Vuosina 1997-1999 Selin ei maksanut syyttäjän mukaan mitään ulosottoon ja vuonna 2000:kin vain 50 euroa.

Syyttäjä sanoi oikeudessa, että Selin otti rahavaroja vastaavalla tavalla tuotantokuluina myös Solar Filmsistä. Stormin kohdalla Selin ei kuitenkaan syyttäjän mukaan toimittanut kaikkia tarvittavia kulutositteita yhtiön kirjanpitoon.

Kun tältä osin mitään selvitystä asiasta ei ole esitetty, syyttäjä katsoi, että noin 100 000 euroa on mennyt Selinin omaan käyttöön.

Syyttäjän mukaan Selin myös salasi helmikuussa 1999 ulosottomenettelyssä gibraltarilaisen yhtiön nimissä tosiasiallisesti omistamansa Solar Filmsin ja Elokuvatuotanto Stormin osakkeet, Solar Filmsistä tilikaudelta 1997 jaetut mutta nostamatta olleet yli 42 000 euron osinkotulot sekä Stormista tuloinaan nostamiaan rahavaroja.

Syyttäjä aikoo vaatia Selinille oikeudessa ehdollista vankeutta ja oheissakkoa.

Selinin puolustus kiisti syytteet. Puolustuksen mielestä kysymys on korkeintaan teoista, jotka ovat jo vanhentuneet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.