Kultasankariksi noussut Marko Anttila yllättyi sensaatiotempun herättämästä buumista – "Yhdelle henkilölle tuli turhan paljon huomiota"

Tulosruudun Viikon vieras Marko Anttila nousi koko Suomen suureksi sankariksi kevään MM-kisoissa. Sensaatiomaisen suorituksen jälkeinen huomio yllätti Anttilan suuresti.

Marko ”Mörkö” Anttila nousi suuren kansan tietoisuuteen kevään MM-kisoissa iskemällä neljä elintärkeää osumaa turnauksen ratkaisupeleissä. Pian Mörkö-huuma levisi ympäri Suomen, eikä paluuta menneeseen enää ollut.

Yhtäkkiä sosiaalinen media täyttyi Mörkö-aiheisista kuvista ja Muumien Mörkö-figuuria kuvastavia oheistuotteita alettiin myydä joka puolella. Suureen suosioon noussut Anttila yllättyi saamastaan suosiosta suuresti.

– Yhdelle henkilölle tuli vähän turhan paljon huomiota. Sitten alettiin tehdä kaikennäköisiä pipoja, huppuja ja kaikennäköistä ympäri Suomen. Se oli ehkä suurin yllätys minulle siinä touhussa, Anttila toteaa Tulosruudun Viikon Vieras -haastattelussa.

Alkulohkossa ilman tehopisteitä pelannut Anttila nousi ratkaisupeleissä suureen rooliin. Joukkueen kapteenina toiminut Anttila iski tärkeitä maaleja niin puolivälierässä, välierässä kuin finaalissakin. Uskomaton ja odottamaton sankaritarina oli valmis.

– Suomalaiset rakastavat tarinoita, ja kai tuo jonkinlainen tarina oli. Ei välttämättä rooliin joka päivä kuulu, että tehdään noin paljon maaleja. Ne sattui onnistumaan oikeissa peleissä, joten itseä saa syyttää vähän jopa, Anttila virnistää.

Kultahuumassa vietetyn kesän jälkeen Anttilan tie vei jälleen Jokereiden riveihin, jossa Anttila pelaa jo neljättä kauttaan. Käynnissä oleva kausi on alkanut niin Jokereilta kuin Anttilaltakin tahmeasti, mutta keväisen maailmanmestaruuden aiheuttamasta ”krapulasta” ei kuitenkaan ole kyse.

– En henkilökohtaisesti usko, enkä koe sitä mitenkään taakkana. Se toi minulle virtaa. Siitä ei kuitenkaan kovin pitkä aika ole, eivätkä ne taidot ole mihinkään kadonnut. Sitä pyrkii vain pääsemään paremmalle tasolle, ja itsellä on hirveä halu vielä kehittyä, Anttila summaa.

Leijonissa ratkaisijaksi noussut Anttila ei ole vielä tällä kaudella avannut maalitiliään. Monille vähemmän jääkiekkoa seuraaville Jokereiden nelosketjussa raatava työmyyrän rooli saattaa aiheuttaa ihmetystä, mutta Anttilalle itselleen on työnjako ollut selvä jo vuosia.

– En näe sen (roolin) muuttuneen millään tavalla kisojen jälkeen. Olen alivoimalla isossa roolissa. Olen ylpeä siitä ja tykkään pelata siinä. Tietysti pitää saada energiaa joukkueeseen ja yritän tehdä töitä paljon, Anttila kuvailee rooliaan Jokereissa.

Marko Anttilan Viikon vieras -haastattelu on kuvattu viime viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat