Markku Kanerva löytää selvät teemat Kansojen liigan lohkovaiheen päätösotteluun: ”Heillä saattaa olla 4-6 kaveria boksissa iskemässä maalia”

Markku Kanerva: Vaihtuvuutta tulossa seuravaan peliin 2:58

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa sunnuntai-iltana Unkarin Kansojen liigan alkulohkojen päätöskierroksella. Huuhkajat pelaa ottelussa välierävaiheen mahdollisesta kotiedusta. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva avasi MTV Sportille, minkälainen vastustaja Unkari on, ja millä teemoilla Huuhkajat lähtevät otteluun.

Huuhkajat voitti Unkarin Tampereella pelatussa kotiottelussa 8. syyskuuta 1-0 lukemin. Nyt ottelun lähtökohdat ovat täysin erilaiset. Suomi lähtee otteluun lohkovoiton jo varmistaneena, ja Unkari pelaa ottelussa ainoastaan kunniasta.

– Unkari on vahva erikoistilannejoukkue, etenkin hyökkäyspäässä. Sieltä löytyy kokoa ja laadukkaita vapaapotkujen antajia. He antavat paljon keskityksiä, ja Adam Szalai on siellä se ykköskohde. Oman boksin puolustaminen on myös tietenkin isossa roolissa, ja se millä tavalla päästään estämään niitä keskityksiä, Kanerva kertoo.

– He miehittävät kymppialueen vähän samalla tavalla kuten Kreikka. Se tarkoittaa sitä, että linkit tulevat voimalla keskikentän ja puolustuksen väliselle alueelle. Keskikentältä tulee syvyysjuoksuja, jonka lisäksi heillä saattaa olla 4-6 kaveria boksissa iskemässä maalia, Kanerva jatkaa.

Suomi onnistui pitämään Unkarin nollilla Tampereella pelatussa ottelussa. Kanerva luottaa samoihin teeseihin kuten Kansojen liigan avanneessa kotiottelussa.

– Puolustuspelaamisen pääteemoja ovat keskityksien estäminen, boksin puolustaminen ja ennen kaikkea se kakkosalue, eli linjojen väliset alueet. Joukkueen pitää myös muistaa seurata syvyysjuoksuja. Tilanteenvaihtopelaaminen on hyökkäyspelin osalta isossa roolissa, Kanerva sanoo.

– He tulevat prässäämään kotonaan aktiivisesti pallonmenetyksen jälkeen, joten silloin ensimmäinen syöttö pitää saada omille, jotta pääsemme etenemään. Tampereella onnistuttiin siinä aika hyvin, Kanerva toteaa.

Kreikkaa vastaan Suomella tarjoutui useita hyviä maalipaikkoja, mutta Huuhkajat jäivät kuitenkin nollille ottelussa. Kanerva löytää selvät parannuskohdat tulevaan otteluun.

– Pallolliseen pelaamiseen pitää saada ennen kaikkea riistojen jälkeiseen pelaamiseen petrausta Kreikka-peliin verrattuna. Tehokkuutta maalintekoon pitää parantaa. Toivotaan, että saadaan yhtä hyviä paikkoja Unkariakin vastaan. Tehot pitää vain saada kohdilleen, Kanerva päättää.

Suomen ja Unkarin välinen kohtaaminen käynnistyy kello 21.45.

Lue myös:

    Uusimmat