Markku Kanervan Huuhkajat puhkuu järkkymätöntä itseluottamusta – kova jysäytys tulossa? "Meillä on hyvät saumat voittaa Italia"

4:54
Markku Kanerva ruotii Kreikka-ottelua ja kertoo teesinsä Italiaa vastaan.

Suomen jalkapallomaajoukkue on liitämässä kovassa kurssissa kohti EM-kisoja. Neljän perättäisen EM-karsintaottelun voiton jälkeen Huuhkajat iskee järkkymättömällä itseluottamuksella Italian kimppuun, mikä huokuu myös rauhallisena tunnetun päävalmentajan Markku Kanervan puheista.

Torstaina Suomi pesi Kreikan 1–0 Teemu Pukin iskemällä rangaistuspotkumaalilla. Tiiviisti molempiin suuntiin pelannut Huuhkajat piti Kreikan oivasti poissa loistopaikoilta.

– Kokonaisuudessaan puolustuspeli näytti hyvältä. Toki siinä oli muutama vähän helppo pallonmenetys, joista Kreikka pääsi iskemään vastaan vaarallisesti. Loppujen lopuksi he eivät kyllä saaneet niistä mitään luotua, mutta aihioita oli joka tapauksessa. Hyökkäyspelistä täytyy katsoa kehityskohteet, Markku Kanerva ruoti perjantaina.

– Totta kai pelissä oli paljon hyvää. Ennen kaikkea henkisellä puolella se taistelutahto, mitä joukkue taas esitti – siitä iso krediitti joukkueelle, Kanerva jatkoi.

Vaatimustaso kuitenkin kasvaa, kun vastaan asettuu kaikki viisi karsintaotteluaan voittanut maailmanluokan joukkue Italia, joka kukisti maaliskuussa Suomen kotikentällään 2–0. 

– Italia on niin kova joukkue. Heille on vaikea tehdä maaleja. Siihen mietitään taas keinot.

Huuhkajilla on Kanervan mukaan yksi taktinen harjoitus lauantaina, jossa käydään läpi sekä hyökkäämistä että puolustamista.

– Puolustuspelaamisen täytyy olla kunnossa Italiaa vastaan; joukkue on täynnä taitavia yksilöitä. Se on iso haaste meille. Joidenkin mielestä on mahdoton tehtävä saada Italialta mitään, mutta me ei siihen uskota, vaan päinvastoin. Hyvällä joukkuepuolustamisella ja oman maalin puhtaana pitämisellä meillä on hyvät saumat saada jopa voitto, Kanerva paalutti.

Suuria yllätyksiä Kanerva ei Italialta odota.

– Italia pelaa aika lailla sillä omalla pelitavallaan. Siihen ei ole hirveästi taktisia muutoksia tullut, enkä usko, että tulee meitäkään vastaan. Helppo se ei kuitenkaan ole. Heidän tapansa avata peliä ja ennen kaikkea hyökkäyskolmanneksen toiminta – siinä on haastetta joka joukkueelle.

Kuinka paljon parempi Suomi on sunnuntaina kuin maaliskuussa Italiaa vastaan?

– Toivottavasti parempi. Ei se sinänsä huono peli ollut vastustajan taso huomioiden. Vähän harmittavasti he saivat sen ensimmäisen maalin.

– Totta kai nämä onnistumiset ja voitot kasvattavat itseluottamusta ja uskoa pelitapaamme. Pelaajatasolla sama juttu, kaverit uskovat enemmän ja enemmän itseensä. Nyt on sellainen fiilis joukkueessa, että me voidaan voittaa kenet tahansa, jopa Italia, Kanerva korosti.

Suomen toistaiseksi ainoa voitto Italiasta on maiden ensimmäisestä kohtaamisesta Tukholman olympialaisista 1912 lukemin 3–2. Mahdollisuus seuraavaan avautuu sunnuntaina kello 21.45 Tampereen Ratinalla.

Italia johtaa J-karsintalohkoa 15 pisteellä, Huuhkajat on kakkosena 12 pinnalla. 

Millaisia muutoksia Huuhkajat aikoo tehdä, kun kapteeni Tim Sparv on korttitilin täyttymisen myötä pelikiellossa Italiaa vastaan? Katso koko Kanervan haastattelu ylälaidan videolta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja