Huuhkajien avaukseen luvassa muutoksia Unkari-ottelussa: ”Vaihtuvuutta on luvassa jonkin verran”

Markku Kanerva: Vaihtuvuutta tulossa seuravaan peliin 2:58

Suomen jalkapallomaajoukkue varmisti torstaina lohkovoiton Kansojen Liigassa 1-0 tappiolla Kreikkaa vastaan. Sunnuntaina lohkon päätösottelussa vastaan asettuu vieraskentällä Unkari. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi MTV Sportille, että Suomen kokoonpanoon on tulossa useita muutoksia.

Huuhkajat tulevat pelaamaan ottelussa mahdollisesta kotiedusta vuoden 2020 keväänä pelattaviin Kansojen Liigan pudotuspeleihin. Liiga C:n lohkojen kaksi parasta voittajaa saavat itselleen kotiedun. Kanerva kertoi lauantaina joukkueen pelikunnosta Unkari-ottelun alla.

– Muutama kaveri tuossa vähän niiskuttaa, toivottavasti ei tule mitään flunssa-aaltoa. Pyry Soirin reisi vaikuttaa olevan hyvässä kunnossa, katsotaan vielä harjoituksissa, että miten kestää. Olen luottavainen sen suhteen, että kaikki ovat pelikunnossa, Kanerva sanoi.

Simon Skrabb joutui jättämään joukkueen etureisivamman takia. Kanervan mukaan joukkueeseen on tulossa kierrätystä.

– Täytyy tosiaan vielä katsoa nuo harjoitukset, mutta totta kai on tässä tiimin kanssa mietitty asiaa. En ala tässä määriä avaamaan, mutta vaihtuvuutta tulee kyllä jonkin verran, Kanerva kertoo.

Suomi pelaa seuraavana Kansojen Liigan kautena ylemmässä Liiga B:ssä. Unkari-peliin Kanerva löytää yksinkertaisen tavan motivoida joukkuetta.

– Motivoinnin pitää lähteä siitä, että palataan takaisin voittojen tielle, erityisesti jatkoa varten. Samalla päättäisimme tämän kauden ja Nations Leaguen lohkovaiheen voitokkaasti. Pelaajien fiiliksiä kun aistii, niin huomaa sen, että näyttö halut ovat aivan katossa, Kanerva toteaa.

Suomi kohtaa Unkarin sunnuntaina. Ottelu käynnistyy kello 21.45 

Lue myös:

    Uusimmat