Suomen alle 17-vuotiaat tytöt puhkesivat lohduttomaan itkuun MM-jatkohaaveiden kaaduttua – Paikalle matkustaneet vanhemmat lohduttivat, valmentajakin liikuttui

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue karsiutui MM-kisojen jatkosta lauantaina. Twitterissä jaettiin sympatiaa pettymyksen kyyneleitä vuodattaneille suomalaisille.

Pääkuvan videolla Tulosruudun raporttia Ghana-pelistä.

Suomen tyttömaajoukkue hävisi alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa kaksi ensimmäistä otteluaan. Turnauksen avauksessa Uusi-Seelanti oli niukasti parempi maalein 1-0. Perjantaina Ghana puolestaan nappasi 3-1-voiton.

Kahden tappion jälkeen Suomen jatkopaikka oli muiden käsissä. Haaveet kuitenkin kaatuivat, kun Uusi-Seelanti voitti viime yön ottelussa isäntämaa Uruguayn.

Suomen maajoukkueen nuoret pelaajat eivät peitelleet pettymystään hävityn Ghana-tappion jälkeen, vaan puhkesivat stadionilla lohduttomiin kyyneliin.

Kansainvälisen jalkapalloliiton naisten MM-kisojen Twitter-tili jakoi sympatiaa suomalaisille.

– Helmareiden pelaajat ovat vain 15-17-vuotiaita ja pääsivät MM-kisoihin ensimmäistä kertaa. 13 000 kilometriä paikalle matkustaneet vanhemmat lohduttivat koskettavalla tavalla tyttäriään Ghana-tappion jälkeen. Nämä tytöt palaavat varmasti vielä vahvempina, Twitterissä kannustettiin.

Myös nuori Suomen fani harmistui lyhyeksi jääneistä MM-kisoista. 

– Nuori Suomen fani ei voi peittää pettymystään, kun hänen joukkueensa hävisi Ghanalle 3-1, sveitsiläinen urheilumedia kirjoitti.

Suomen naiset kiittivät saamastaan tuesta Twitterissä.

– Kiitos tuestanne. Tulemme takaisin entistä vahvempina

Päävalmentaja herkistyi

Joukkueen päävalmentaja Marko Saloranta kommentoi kisoja Palloliiton tiedotteessa liikuttuneena. 

– Joukkue antoi fyysisesti ja henkisesti kaikkensa, enempää ei ole. Edes 0-2-tappioasemassa kukaan ei luovuttanut, vaan joukkue taisteli. Kun he menevät pelin jälkeen pukuhuoneeseen, he voivat katsoa joukkuetoveriaan silmiin ja sanoa anteensa kaikkensa. 

– Olen ylpeä joukkueestani. Valmentajaa voi tuloksesta syyttää, mutta pelaajat tekivät kaiken mahdollisen. Jos pelaa noin, kuten Suomi äsken kentällä pelasi, voivat kaikki olla ylpeitä suorituksestaan. 

Saloranta kehui pelaajiaan ja kertoi uskovansa monen maajoukkueuraan.

– Me annamme kaikkemme viimeisessä ottelussa, mutta takaan, että osa tämän joukkueen pelaajista ja valmentajista tulee esiintymään MM-kisoissa vielä uudelleen.  

Suomen tytöt kohtaavat kisoissa tiistaina vielä isäntämaa Uruguayn. Suomella ei ole enää mahdollisuuksia jatkopaikkaan, mutta edessä voi olla upea kokemus, sillä otteluun odotetaan tuhatpäistä yleisöä. 

Lue myös:

    Uusimmat