Mark Webber huolissaan Daniel Ricciardon F1-tulevaisuudesta: "Nuoret kuljettajat yrittävät raivata tietään sisään"

F1-sarjassa kilpailevan Renault-tallin riveihin tällä kaudella siirtyneen Daniel Ricciardon ura kuninkuusluokassa voi sakata kilpailukyvyttömän ranskalaistallin autossa, pelkää ex-kuljettaja Mark Webber.

Formulamaailma yllättyi viime vuoden elokuussa perinpohjin, kun Ricciardo ilmoitti lähtevänsä Red Bullilta Renault’lle kaksivuotisella sopimuksella. Australialaisen ura ranskalaistallissa ei kuitenkaan ole tällä kaudella alkanut järin ruusuisesti.

Webber pelkää, että sopimus suorituskykynsä kanssa taistelevalla Renault’lla voi olla hänen maanmiehensä Ricciardon uran jatkon kannalta jopa tuhoisa.

– Daniel ei ole unohtanut, miten autoa ajetaan, mutta tässä lajissa kuntopuntari vaihtelee niin nopeasti. Jos suorituskykyä ei löydy, niin aina muutaman kuukauden välein muut managerit, agentit ja nuoret kuljettajat yrittävät raivata tietään sisään. Laji menee eteenpäin todella kovaa vauhtia, Webber kertoi australialaiselle Nine Networkille

– Talvella Renault’ta kerrottiin, että he voivat haastaa sarjan kärkikolmikon, mutta siitä he ovat kuitenkin vielä kaukana. Heillä on myös luotettavuusongelmia. McLaren peittoaa heidät samalla moottorilla, mikä ei ole hyvä juttu, Webber lisäsi.

Webber lopetti uransa formulasarjassa Red Bullilla kauteen 2013. Jatko sarjan pienemmissä talleissa ei aussikuskia enää kiinnostanut.

– Olin ajanut keskinkertaisissa talleissa pitkään, enkä halunnut kokea sitä tunnetta enää uudelleen, vaikka sainkin tarjouksia jatkaa lähdettyäni Red Bullilta. En halunnut tietää, miltä se taas tuntuisi, Webber sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat