Mika Häkkinen pitää F1-tähden tilaa surullisena: ”Tämä maailma ei välitä ja hän tietää sen"

Mika Häkkinen ei näe Red Bullilta vuosi sitten lähteneen Daniel Ricciardon tilanteen F1-sarjassa paranevan ilman Renault’lle tapahtuvaa ihmettä.

Ricciardo yllätti kauden 2018 aikana ilmoitettuaan siirrostaan Renault’n tehdastiimiin, joka on pudonnut vauhdillisesti kauas F1-sarjan kärkikolmikosta. Australialaisen oma tilanne Red Bullilla alkoi käydä Max Verstappenin rinnalla ahtaaksi, ja myös neuvotteluiden kariutuminen Ferrarin kanssa jätti hänet pohtimaan tulevaisuuttaan.

Ensimmäinen kausi uudessa tiimissä osoittautui vielä luultua vaikeammaksi. Renault putosi McLarenin taakse MM-sarjan viitoseksi, moottorin luotettavuus oli heikkoa ja Ricciardolla oli toisinaan vaikeuksia yltää edes pistesijoille. Hän oli lopulta kuljettajien sarjassa vasta yhdeksäs.

Mika Häkkinen seuraa Ricciardon tilannetta surullisena.

– Minusta on valitettavaa nähdä hänet tilanteessa, jossa hän ei voi voittaa, Häkkinen sanoo seitsemän voittoa Red Bullilla ajaneesta Ricciardosta Unibetin podcastissaan.

– Jos siirryt voittavalta paikalta ja aloitat tiimissä, joka vain häviää, se on turhauttavaa. Ricciardo on mahtava persoonallisuus ja yleisesti todella nopea.

Häkkinen uskoo Ricciardon tietävän, ettei formula ykkösissä kuskia muisteta enää sen jälkeen, kun tämä on pudonnut huipulta.

– Tämä maailma ei välitä siitä. Armoa ei ole. Kukaan ei tule taputtamaan olkapäälle ja sanomaan, että voi voi, Daniel, sinulla ei nyt mene kauhean hyvin, mutta olet varmasti paras kuski maailmassa, Häkkinen sanoo.

– Sellainen ei auta mitään. Uskon, että Daniel tietää sen. Hän ei odota ihmisiltä sitä.

Lue myös:

    Uusimmat