F1-avauksen epäonnistuja sai tukea tallipomoltaan – "Enemmän potentiaalia kuin Carlos Sainzilla"

Red Bull -kuljettaja Pierre Gaslyn epäonnistuminen F1-kauden avauskisassa Australiassa ei ole vaikuttanut tallin uskoon ranskalaiskuskin kykyjä kohtaan, vakuuttaa itävaltalaistallia kipparoiva Christian Horner.

Lauantain aika-ajossa Gasly putosi pelistä jo ensimmäisessä osiossa. Sunnuntaina ranskalainen kohenteli kisassa asemiaan, mutta viimeinen jaossa ollut mestaruuspiste jäi harmittavasti yhden sijan päähän.

Viime vuonna Carlos Sainzin veikkailtiin olevan ykkösehdokas ottamaan Renault’lle lähteneen Daniel Ricciardon paikan itävaltalaistallin autossa, mutta espanjalaisen tie vei lopulta McLarenille.

Horner vakuuttaa, ettei Red Bull -tiimin johto kadu Gaslyn ylentämistä Toro Rossolta Max Verstappenin tallitoveriksi.

– Carlos on lahjakas kuljettaja. Olen iloinen siitä, että hän jatkaa uraansa formula ykkösissä McLarenilla, mutta meillä oli tunne siitä, että Pierrellä on enemmän potentiaalia, Horner kertoi ranskalaiselle f1only.fr:lle

– Iällä ei ole merkitystä. On kuitenkin totta, että tunnen oloni vanhaksi, koska kuljettajiemme yhteenlaskettu ikä ei yllä samaan kanssani, vaikka olenkin yksi nuorimmista tallipäälliköistä, 45-vuotias Horner jatkoi.

– Max on jo esittänyt erinomaista suorituskykyä viime kauden loppupuolella, mikä on suuri vahvuus. Pierrellä on silti pitkä tie kuljettavanaan. Ylensimme hänet Toro Rossolta jo yhden vuoden jälkeen, mikä on ehkä hieman aikaisemmin kuin odotettiin. Hänellä on silti tallin täysi tuki ja erittäin hyvää kokemusta junioritallissa useammalta kaudelta, Horner summasi.

Verstappen otti avauskisasta kolmannen sijan ennen molempia Ferrareita. 

Lue myös:

    Uusimmat