Mario Balotelli avautuu kohtaamastaan rajusta rasismista – ”He eivät ymmärrä, kuinka paljon se satuttaa”

Mario Balotelli on saanut uransa aikana paljon huomiota aikaiseksi niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin tekemillään tempauksilla. 28-vuotias italialaishyökkääjä on joutunut urallaan myös rajun rasismin kohteeksi.

Balotelli ponnisti jalkapallomaailman tietoisuuteen Italian suurseura Interissä, jossa nuori hyökkääjä löi itsensä läpi vahvoilla peliesityksillään. Balotellin tie vei Manchester Cityn kautta toiseen milanolaisseuraan AC Milaniin, minkä lisäksi hän on edustanut myös Liverpoolia ja ranskalaista Nicea. 

Peliesityksiensä ohella Balotelli on niittänyt mainetta monilla huomiota herättävillä tempauksillaan. Iän karttuessa on Balotelli jo rauhoittunut, mutta hyökkääjän saama huomio pelikentillä ei ole laantunut. Balotelli onkin saanut kokea urallaan paljon rasismia, varsinkin kotimaassaan Italiassa, jossa jalkapallossa esiintyvä rasismi on nostanut viime aikoina vahvasti päätään.

– En ole Englannissa, enkä Ranskassakaan nähnyt mitään vastaavaa. Italia on täysin omalla tasollaan. Italiassa se on todella suurta, Balotelli kuvailee kohtaamaansa rasismia italialaisessa Quelli Che Il Calcio -ohjelmassa.

Kun Balotelli pelasi 18-vuotiaana Interin riveissä Juventusta vastaan vuonna 2009, joutui nuorukainen rajujen huuteluiden kohteeksi. Tapauksen johdosta Juventus joutui pelaamaan yhden ottelun tyhjille katsomoille. Tapahtuma on jättänyt Balotellille suuret arvet.

– Se oli katastrofi. Heillä ei ollut mitään motiivia, sillä minä en ollut tehnyt mitään. En pelaajille, enkä faneille. Kun pääsin kotiin, kysyin äidiltäni, miksi he tekivät niin, Balotelli muistelee.

– Siihen ei ollut mitään selitystä. He eivät ymmärrä, kuinka paljon se satuttaa. Onneksi olen luonteeltani vahva, mutta tuollainen voi todella tuhota ihmisen, Balotelli jatkaa.

Tätä nykyä Balotelli pelaa Ranskan pääsarjassa pelaavan Marseillen riveissä, jonne hän siirtyi tammikuun siirtoikkunan aikana Nicesta.

Lue myös:

    Uusimmat