Inter Milanille kova rangaistus rasistista huudoista – myös Cristiano Ronaldo otti kantaa

Italian jalkapallon Serie A:n huippuottelu Inter Milanin ja Napolin välillä nousi otsikoihin myös muusta kuin itse jalkapallosta. Kentän ulkopuolella tapahtuneiden traagisien tapahtumien lisäksi, joutui Napolin Kalidou Koulibaly rasististen huutojen kohteeksi. Inter Milan on nyt saanut rangaistuksensa tapahtuneesta, ja myös Juventuksen Cristiano Ronaldo otti kantaa tapahtumiin.

Ottelu päättyi Interin 1-0 voittoon. Lautaro Martinez iski voittomaalin lisäajalla. Inter sai rangaistukseksi rasisista huudoista sen, että joukkue joutuu pelaamaan kaksi seuraavaa ottelua tyhjille katsomolle. Sen lisäksi seuran fanikatsomo tulee olemaan tyhjänä yhden ylimääräisen ottelun. 

Rasististen huutojen kohteeksi joutunut Koulibaly näki ottelussa punaista, hän taputti ottelun erotuomarille tekemänsä rikkeen jälkeen, josta napsahti toinen keltainen kortti alle minuutin sisään.

Napolin päävalmentaja Carlo Ancelotti oli raivoissaan Koulibalyn saamasta kohtelusta. 

– Ensi kerralla lopetamme pelaamisen, ja lähdemme kentältä, vaikka se tarkoittaisikin tappiotamme. Pyysimme tuomaria keskeyttämään pelin kolme kertaa, Ancelotti sanoo. 

Ancelotti myös sanoo, että Koulibalyn ulosajo johtui osittain siitä, että mies joutui kestämään rasistista huutelua koko ottelun ajan.  

– Olen pettynyt tappioon, mutta eniten siihen, että jätin veljeni yksin. Olen ylpeä ihonväristäni, ylpeä siitä, että olen ranskalainen, senegalilainen, napolilainen: mies, Koulibaly kirjoitti Twitterissä. 

Myös Juventuksessa pelaava supertähti Ronaldo otti kantaa tapahtuneeseen.

– Haluan aina, että jalkapallossa ja maailmassa on sivistystä ja kunnioitusta. Ei rasismille ja kaikelle loukkaamiselle, sekä syrjinnälle, Ronaldo kirjoitti Instagramissa.

Napolin tappio Interiä vastaan merkitsi sitä, että se on nyt 9 pistettä perässä sarjakärki Juventusta.

Lue myös:

    Uusimmat