Englantilaislehtien kyseenalaiset otsikot Manchester City -joukkuetovereista herättivät huomion – Raheem Sterlingin mukaan sanomalehdet ruokkivat rasismia jalkapallossa

Englantilaislehti Daily Mail julkaisi kaksi huomiota ja kysymyksiä herättänyttä juttua nuorista Manchester Cityn pelaajista. Cityn tähtihyökkääjä Raheem Sterlingin mukaan sanomalehdet ruokkivat Englannin jalkapallossa viime kaudesta lisääntynyttä rasismia.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Moressa

C More näyttää suorana lähetyksenä jokaisen Mestarien liigan ottelun!

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa Tulosruudun juttu marraskuun Manchesterin derbystä.

Sterling avasi suunsa Instagram-tilillään päivän sen jälkeen, kun hän oli joutunut rasististen huutojen kohteeksi Valioliigan kärkikamppailussa Chelseaa vastaan. Chelsea tutkii tapausta yhdessä poliisin kanssa.

Sterling viittasi julkaisussaan kahteen Daily Mail -lehden otsikkoon Manchester Cityn nuorista joukkuetovereista Tosin Adarabioyosta ja Phil Fodenista ostamassa taloja.

Juttu jatkuu Instagram-upotuksen alapuolella

Otsikko keskittyi West Bromwichista lainalla olevaan 21-vuotiaan Adarabioyon rahankäyttöön tämän ostaessa 2,48 miljoonan euron talon ”huolimatta siitä, että hän ei ole koskaan aloittanut Valioliiga-ottelua”.

Vastapainona oli vastaava uutinen 18-vuotiaasta joukkuetoveri Fodenista, joka ”osti 2,2 miljoonan euron talon äidilleen”.

Englannin jalkapalloilijoiden ammattiliitto PFA tuomitsee jyrkästi Sterlingiin viikonloppuna suunnatun rasismin ja kehottaa lehdistöä keskittymään tasapainoiseen uutisointiin.

Syrjinnän vastainen hyväntekeväisyysjärjestö Kick It Out julkaisi viime kuussa lukuja, joiden mukaan rasismi jalkapallossa kasvoi Englannissa 11 prosenttia edellisvuodesta. Ilmoitetuista 520 tapauksesta 53 prosenttia todettiin rasistisiksi.

– Samalla kun voi olla, etteivät Raheem tai muut pelaajat ole kohdanneet lehdistöltä rasismia, ei ole epäilystäkään, etteikö kielteinen kerronta vaikuta yleiseen mielipiteeseen ja rohkaise rasistista retoriikkaa, PFA tiedotti.

– Seisomme Raheem Sterlingin rinnalla ja pyydämme lehdistöä pitämään huolta kaikki jalkapalloilijat kattavasta uutisoinnista sekä lopettamaan epätasapainoisen uutisoinnin liittyen nuoriin, mustiin pelaajiin, tiedotteessa lisättiin.


Lue myös:

    Uusimmat