Rasistisen huutelun kohteeksi joutunut Serie A:n senegalilaistähti tukki suut: "Olen ylpeä ihonväristäni"

Napolin senegalilainen tähtipuolustaja Kalidou Koulibaly joutui rasistisen huutelun kohteeksi jalkapallon Serie A:n ottelussa Interiä vastaan. Koulibaly vastasi ottelun jälkeen huutelijoilleen Twitterissä.

Koulibaly oli ottelussa mediaraporttien mukaan useiden apinahuutojen kohteena.

Pelin loppuhetkillä Koulibaly taputti sarkastisesti erotuomarille rikottuaan Interin Matteo Politanoa. Koulibaly joutui toisen keltaisen korttinsa myötä ulos saatuaan vain hetkeä aiemmin ensimmäisen varoituksensa.

Napolin managerin Carlo Ancelottin mukaan Koulibaly menetti malttinsa, kun hän oli toistuvasti pyytänyt puuttumaan rasistiseen huuteluun stadionkuulutuksilla, mutta nämä pyynnöt sivuutettiin. Ancelottin mukaan ilmapiiri oli "outo".

– Koulibaly oli taatusti ärtyisä. Yleensä hän on hyvin rauhallinen ja ammattimainen, mutta hän oli apinaäänien kohteena läpi pelin. Pyysimme kolme kertaa toimiin ryhtymistä, mutta peli jatkui, Ancelotti sanoi brittilehti The Guardianin mukaan.

Ranskassa syntynyt senegalilaispakki Koulibaly avasi suunsa Twitterissä Napolin 0–1-vierastappioon päättyneen ottelun jälkeen.

– Olen pettynyt tappioon, mutta ennen kaikkea veljieni jättämiseen! Olen kuitenkin ylpeä ihonväristäni. Ylpeä, että olen ranskalainen, senegalilainen, napolilainen: mies, tummaihoinen Koulibaly kirjoitti.


Napoli on Serie A:ssa toisena, yhdeksän pistettä sarjakärki Juventuksen takana. Inter majailee kolmannella sijalla, viisi pinnaa Napolin perässä.

Lue myös:

    Uusimmat