Marin vakuutti, että hän ja Suomi olivat toimintakykyisiä myös hänen juhliessaan railakkaasti: "Ei maamme niin heikoissa kantimissa ole"

0:54
Näin pääministeri Marin suhtautui kysymyksiin toimintakyvystään kohuvideoihin päätyneen juhlaviikonlopun aikana.

Juhlavideoiden takia myrskyn silmään joutunut pääministeri Sanna Marin (sd.) nousi puolustuskannalle, kun hänen sekä Suomen toimintakykyä tiedusteltiin mahdollisessa uhkatilanteessa.

Heti alkuun Marin totesi, että kaikki valtioneuvoston istunnot ja neuvottelut, tasavallan presidentin esittelyt, iltakoulut ja kaikki muutkin päätöksentekotilaisuudet- ja kokoukset kutsutaan etukäteisesti koolle.

Marinin mukaan maan poliittinen johto tietää useamman päivän etukäteen, milloin kokouksia tai muita päätöstilaisuuksia on ja järjestetään. 

– Koko minun pääministerikauteni aikana ei ole ollut sellaista tilannetta, että keskellä yötä olisi tullut jokin äkillinen tilanne, jonka vuoksi olisi pitänyt valtioneuvoston linnaan lähteä. Mikäli on tarve sille, että pääministeri saadaan tavoitettua… minut saa aina kiinni, olen aina tavoitettavissa puhelimitse.

– Mikäli olisi kriisitilanne, niin kyllä minä tietäisin siitä ennen kello kahtatoista lauantai-iltana.  

Marin totesi, että valtioneuvosto on aina toimintakykyinen.

Omasta toimintakyvystään Marin sanoi, että se oli hyvä.  

– Jos olisi tullut tarve, niin olisin lähtenyt illanvietosta kesken.

"Ei maamme niin heikoissa kantimissa ole"

Sellainen tilanne olisi ollut esimerkiksi TP-UTVAN eli ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan ja tasavallan presidentin yhteinen kokous. Pääministeri kutsuu koolle TP-UTVAN kokoukset. 

– Sen voin sanoa, että kyllä meillä on sen verran osaava armeija ja rajaviranomaiset, että he tietävät, onko Suomen rajalle ryhmittäytymässä vieraan vallan edustajia. Ei meidän maamme niin heikoissa kantimissa ole, että emme tietäisi etukäteen, onko joku lähestymässä Suomen rajaa

Marin totesi ymmärtävänsä sen, että median näkökulmasta on mielenkiintoista spekuloida sillä, että jotakin aivan yllättävää tapahtuisi, jolloin koko valtioneuvoston pitäisi olla 15 minuutissa koolla valtioneuvoston kansliassa.

46:15
Katso koko Marinin tiedotustilaisuus tästä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja