Pääministeri Marin bileillasta ja huumesyytöksistä: "Olen käynyt tänään huumausainetestissä – mielestäni toimintakykyni oli aivan hyvä"

0:59
Sanna Marin kertoo käyneensä huumetestissä ja, ettei ole koskaan käyttänyt huumeita.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vastaa toimittajien kysymyksiin tänään Kesärannassa järjestettävässä tiedotustilaisuudessa. MTV Uutiset Live seuraa tilaisuutta suorana lähetyksenä.

Pääministeri Sanna Marin on ollut tämän viikon kohun keskellä, kun hänestä levisi video, jossa hän juhlii riehakkaissa tunnelmissa julkkisystäviensä kanssa yksityisasunnossa. 

1:00
Tästä videosta kohu syntyi.

MTV Uutisten mukaan juhlintavideo olisi kuvattu lauantaina 6. elokuuta. Lisäksi Seiska-lehti kertoo, että Marin oli nähty helsinkiläisen ravintola Teatterin yökerhossa myöhään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

– Viime päivinä on esitetty julkisuudessa raskaitakin syytöksiä siitä, että olisin käyttänyt huumausaineita. Sen vuoksi olen käynyt tänään huumausaineteisteissä. Tulokset tulevat noin viikon kuluessa. 

– En ole koskaan kokeillut huumeita, en edes nuoruusvuosinani.

Marin kertoi käyneensä huumausainetesteissä hänen oman oikeusturvansa vuoksi.

Marin sanoo, ettei hänen tiedossaan ole, että yksityisjuhlissa kukaan olisi käyttänyt huumeita. Marinin mukaan juhlissa käytettiin ainoastaan alkoholia.

Pääministerin toimintakyky: Oliko Marin tavoitettavissa bileviikonloppuna?

Myös siitä on ollut huolta, että oliko pääministeri tavoitettavissa kyseisen viikonlopun aikana 5.–7.8.

– Koko pääministeriaikanani ei ollut sellaista tilannetta, että jouduttaisiin hälyttämään koko valtioneuvosto paikalle. Olen aina tavoitettavissa. 

Marinilta kysyttiin hänen toimintakyvystään pääministerinä. 

– Valtioneuvosto on aina toimintakykyinen. Mielestäni toimintakykyni oli aivan hyvä. Tiedossani ei ollut tulevia kokouksia kyseisenä viikonloppuna. Yhtään pääministerin tehtävää ei ole jäänyt osaltani tekemättä

Marin kertoo, että pääministerille osoitettu turvapalvelu on aina pääministerin saatavilla. Turvamiehet eivät olleet bileviikonlopun aikana yksityisasunnon sisällä.

Marin ei ottanut suoraan kantaa, oliko hänellä virkapuhelin mukana kyseisenä bileviikonloppuna. Hänen mukaansa hänellä on aina virkapuhelin mukana. 

Marinin alkoholin käyttö

MTV Uutisten toimittaja Juha Kaija kysyi Marinilta hänen alkoholin käytöstään.

– On hyvä laittaa asioita mittasuhteeseen. Nyt on kesäaika ja minulla on ollut lomaa. Minulla on ollut mahdollisuus pitää yhteyttä ystäviin ja pitää juhlia. 

Pääministerin mukaan hänen alkoholin käyttönsä on maltillista. 

– En ole kömpinyt kotiin. Tiedän, ettei yhtenäkään aamuna ole ollut krapulaa.

Marin myös lisää, että hänen mielestään myös hänellä on oikeus vapaa-aikaan.  

Marin sanoo, että hän haluaa luottaa ja uskoa ihmisiin tulevaisuudessakin. Tällä Marin viittaa siihen, että minkälaisissa piireissä hän aikoo viettää aikaansa jatkossa. 

Toinenkin bilevideo levisi nettiin

Tänään Marinin bileillasta ilmestyi uusi nettivideo, jossa hän tanssii tiiviissä tunnelmissa suomalaismuusikko Olavi Uusivirran kanssa.

Marin sanoo Olavi Uusivirran halauksesta sen, ettei hän muista, että kukaan olisi suudellut häntä kaulalle. Marin on itse katsonut videon ja sanoo, ettei näe siinä olevan mitään sopimatonta. 

– Jos joku ystävistäni on pussannut minua poskelle tai tehnyt jotain muuta, siinä ei ole mitään sellaista sopimatonta, josta aviomieheni Markus Räikkönen ei tietäisi. 

Yleisesti julkisuudesta ja julkisuuskuvassa esiintymisestään Marin sanoi, ettei hän halua, että hänen pukeutumistaan ja käyttäytymistään ruoditaan julkisuudessa. Syytöksiä mediaa kohtaan hän ei kuitenkaan osoittanut.

– Minua kuvataan, missä tahansa olen. 

Netissä levinnyt kohuvideo

Marin kertoi videoiden olevan yksityisiä, ja kuvatun yksityisissä tiloissa, eikä niiden ole ollut tarkoitus levitä julkisuuteen. Hän kertoi olevansa harmissaan videoiden leviämisestä. 

– Tuntuu pahalta, että näin on käynyt. 

Lue lisää Marinin kommenteista täältä.

Perjantaina 19. elokuuta Marin ei ottanut kantaa siihen, että oliko hän antanut luvan yksityistilille julkaista juhlissa kuvatun videon. 

Bilevideon kuvaushetkellä Marin ei ollut enää kesälomalla. Se tarkoittaa sitä, ettei Marinille ollut nimetty pääministerin sijaista, joka olisi hoitanut hänen tehtäviään.

2:45
Sanna Marin on kulkenut kohusta kohuun läpi kautensa – kokosimme yhteen tapaukset aamiaiskohusta bilettämiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja