Pääministeri Marin kommentoi alkoholinkäyttöään: "Uskokaa tai älkää, valtaosan vuodesta olen töissä – ei krapulaa yhtenäkään aamuna"

Marin tunteikkaana alkoholinkäytöstään 1:59

Pääministeri Sanna Marin vastasi avoimesti, kun häneltä kysyttiin tiedotustilaisuudessa alkoholinkäytöstään. Kysymys nousi ajankohtaiseksi Marinista julkaistujen juhlavideoiden jälkeen.

MTV Uutisten toimittaja Juha Kaija kysyi Marinilta hänen alkoholinkäytöstään.

– On hyvä laittaa asioita mittasuhteeseen. Nyt on kesäaika ja minulla on ollut lomaa. Minulla on ollut mahdollisuus pitää yhteyttä ystäviin ja pitää juhlia, Marin kommentoi.

Pidättekö tarpeellisena vähentää juhlimista julkisilla paikoilla vähentääksenne kohuja?

– Tässä on kyse myös siitä, miltä asiat halutaan saada näyttämään. Haluan ajatella, että voin käydä tulevaisuudessakin Ruisrockissa tai Flow-festivaaleilla, istua terassilla ystävieni kanssa, tanssia ja pitää hauskaa. Toivon, että ei vaadittaisi, että me emme saisi olla ihmisiä, Marin jatkoi.

Marinin omien sanojen mukaan hän tekee vuodesta valtaosan töitä, jolloin hän ei sanojensa mukaan käytä alkoholia juuri ollenkaan.

– Uskokaa tai älkää, valtaosan vuodesta olen töissä ja käytän aikaa työntekoon todella, todella paljon. Toinen asia, mitä teen, on urheilu. En ota arkisin edes yhtä olutta katsoessani uutisia. Pääsääntöisesti juon ihan muuta kuin alkoholia.

Kesällä hän on kuitenkin nauttinut alkoholia kohtuullisesti ja myöntänyt olleensa humalassa.

–  Niinä harvoina kertoina, kun olen ystävien kanssa, mielestäni tuossakaan ei ole mitään vikaa. En muista, että olisin nukkunut tänäkään kesänä yli yhdeksään yhtenäkään aamuna. Tiedän, ettei yhtenäkään aamuna ole ollut edes krapulaa, siitä voitte päätellä, kuinka paljon olen juonut.

Marinin mukaan hän oli myös toissa viikonloppuna ravintola Teatterilta lähdettäessä sellaisessa kunnossa, että hän on palannut kotiinsa omin jaloin. Kotiinsa, ei siis pääministerin virka-asunnolle Kesärantaan, Marin täsmensi.

– En ole pääministerin virka-autolla liikkunut vapaa-aikanani. Minä en ole kömpinyt, olen mennyt itse kotiin. Toivon, että tässä lopetetaan mielikuva, että tässä on joku rymynnyt. On äänestäjien asia arvioida, onko mietojen alkoholijuomien nauttiminen ja tanssiminen sopivaa.

Marin myös lisää, että hänen mielestään myös hänellä on oikeus vapaa-aikaan.  

Marin sanoo, että hän haluaa luottaa ja uskoa ihmisiin tulevaisuudessakin. Tällä Marin viittaa siihen, että minkälaisissa piireissä hän aikoo viettää aikaansa jatkossa. 

Juttua korjattu 23.08. kello 8.50 ja 10.40: jutusta korjattu pääministerin alkoholinkäyttöä koskeva kohta. Korjattu ja täsmennetty sitaattia, oikea muotoilu: "Pääsääntöisesti juon ihan muuta kuin alkoholia". Aiemmin tekstissä luki "Pääsääntöisesti käytän ihan muuta kuin alkoholia."

Lue myös:

    Uusimmat