Marie kadotti aktiivisuusrannekkeensa, mutta sovellus paljasti, että se oli edelleen käytössä – syyllinen paljastui autoreissulla

Omistaja ehti tovin ihmetellä kadonnutta aktiivisuusrannekettaan, kunnes huomasi, että se mittasi edelleen aktiivisuutta – mutta kenen?

Michiganilaisen Marie Fournierin Fitbit-aktiivisuusranneke katosi latauspaikaltaan makuuhuoneesta, eikä sitä löytynyt parina seuraavanakaan päivänä, kertoo People.

Aikansa etsittyään Fournier tarkisti fitness-sovelluksensa ja huomasikin jotain outoa: ranneke oli mitannut aktiivisuutta senkin jälkeen, kun se oli jo kadonnut.

– Avasin sovelluksen ja varmistuin, että sen pitää olla jossain lähettyvillä, koska joku käytti sitä. Se oli hillitöntä. Se oli mitannut liikettä, ja näytti kuin joku olisi ajanut pyörääni ulkona 20 minuutin ajan, Fournier kertoi Pet Poison Helplinen tiedotteessa.

Näin syyllinen selvisi

Ennen laitteen katoamista Fournier oli nähnyt sen yläkerran makuuhuoneessa. Muita talon asukkeja ovat aviomies Norm sekä pariskunnan kaksi koiraa, Harley ja Halley. Vaimo pystyi pian sulkemaan aviomiehensä pois syyllisten joukosta, joten vain kaksi epäiltyä jäi jäljelle.

Kun Fournier siirsi epäilynsä koiriin, hän arveli, että Halley oli ehkä syönyt rannekkeen, sillä se oli käyttäytynyt oudosti. Kun Fournier pisti Halleyn autoon ja ajeli sen kanssa tovin, hän kuitenkin huomasi, ettei ranneke mitannut liikettä tuolloin. Kun hän teki saman Harleyn kanssa, ranneke näytti mittaavan liikettä. Syyllinen oli siis selvä.

– Halleyn outo käytös oli taatusti empatiaa sen siskoa kohtaan, Fournier arvelee.

Fitbit loisti röntgenkuvassa. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Suolistosta löytyi muutakin kuin aktiivisuusranneke

Kun syyllinen selvisi, soitti omistaja Pet Poison Helplineen, joka tarjoaa apua lemmikkien myrkytystilanteissa. Sieltä Fournier ohjattiin eläinlääkäriin välittömästi. Eläinlääkärin pakeilla otetuista röntgenkuvista kävi ilmi, että aktiivisuusrannekkeen ohella koiran suolistossa oli jotain muutakin. Koiran oksennuttaminen ei auttanut. 

Koska aktiivisuusrannekkeen nielaisusta oli kulunut jo yli 24 tuntia, eikä se ollut tullut ulos luonnollista reittiä, ja Fitbitin sisällä oleva litiumpolymeeriakku aiheutti huolta, Fournierille suositeltiin lemmikin leikkausta.

Leikkauksessa koiran suolistosta löydettiin aktiivisuusrannekkeen lisäksi luumun kokoinen kivi. Niinpä laitteen nielaisu olikin onni onnettomuudesssa.

– Emme olisi muuten tienneet kivestä, ja se olisi voinut aiheuttaa paljon enemmän vahinkoa tai kuoleman.

Harley-koira voi nyt hyvin ja on toipunut leikkauksesta. Aktiivisuusrannekkeeseen piti vaihtaa itse ranneke, mutta muuten sekin selvisi koettelemuksestaan.

Katso myös: Tämä koira yritti haukata pizzan parempiin suihin, mutta ikävin seurauksin

Lue myös:

    Uusimmat