Koira nielaisi maasta löytämänsä kasvomaskin – pian edessä oli lääkärireissu: "Näette Koben surullisesta ilmeestä, ettei tämä ollut hauska kokemus..."

Näin käytät kasvomaskia oikein 1:23
Tekniikka vielä hakusessa? Näin käytät kasvomaskia oikein.

Kobe-koira nielaisi maasta löytämänsä kertakäyttömaskin ja päätyi pieneläinsairaalaan Skotlannissa.

Kasvomaskit ovat koronaviruksen myötä yleistyneet katukuvassa, ja vaikka kertakäyttömaskit tulisi aina hävittää asianmukaisesti käytön jälkeen, kaikki eivät näin toimi. Hylätty maski melkein koitui Kobe-koiran kohtaloksi, kertoo Metro.

Koira päätyi eläinsairaalaan

Glasgow'n yliopistolla toimiva pieneläinsairaala jakoi varoituksen Facebookissa hoidettuaan koiraa, joka oli löytänyt lenkillä ollessaan kasvomaskin maasta ja syönyt sen ennen kuin omistaja ehti väliin.

Omistaja onneksi ymmärsi, että maski voi olla vaaraksi koiralle, ja vei lemmikkinsä eläinlääkäriin.

– Otimme röntgenkuvan tarkistaaksemme, oliko maskissa nenän päälle tuleva rautalanka, koska se lisää komplikaatioiden riskiä, sairaala kuvailee.

– Siinä oli, mutta koska lanka vaikutti pieneltä ja taipuisalta, tiimimme päätti yrittää saada Koben oksentamaan, jotta maski saataisiin pois.

Maski saatiin ulos

Oksetuslääke tehosi ja maski saatiin pois Koben vatsasta. Tilanne olisi kuitenkin voinut päättyä ikävästi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Näette Koben surullisesta ilmeestä, ettei tämä ollut hauska kokemus, mutta onneksi tässä tapauksessa ei sattunut vakavia vaurioita. Tämä on hyvä muistutus siitä, ettei roskaaminen ole vain pahaksi ympäristölle, siitä on vaaraa myös lemmikeillemme.

"Se, miten itsekkäitä ja ajattelemattomia jotkut ovat, tekee minut todella vihaiseksi"

Netissä iloitaan siitä, ettei Kobelle käynyt kuinkaan. Moni on myös vihastunut siitä, että maskeja ei viedä roskakoriin asti.

– Olen niin iloinen, että Kobe on kunnossa, mitä nyt hieman närkästynyt! En ymmärrä, miten ihmiset voivat olla niin oksettavia, viekää roskat mukananne kotiinne, Belinda Mclean ihmettelee Facebookissa.

– Onneksi tämä pieni koira voi hyvin. Jos ihmiset joko panisivat roskat roskiin tai tunkisivat ne kassiin tai taskuunsa, he eivät roskaisi, Betty Montgomery sanoo.

– Roskaaminen on jo tarpeeksi paha asia, mutta kasvomaskin pudottaminen pandemian aikaan on paljon vakavampaa. Se, miten itsekkäitä ja ajattelemattomia jotkut ovat, tekee minut todella vihaiseksi, Christine Farrell sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat