Mainos

Manninen: Valtio maksaa kunnille yhdistymisestä jopa liikaa

Kuntauudistusta luotsaava ministeri Hannes Manninen ei hyväksy sellaista lakia, jossa kuntaliitosten kautta muodostuvien alueiden pitäisi olla asukasmäärältään tietyn kokoisia. Kuntaliitosten on oltava vapaaehtoisia, Manninen painottaa.

Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen katsoo, että valtio houkuttelee kuntia kuntaliitoksiin jopa liian suurilla porkkanoilla. Manninen kertoi näkemyksestään TV1:n Lauantaiseurassa.

- Varmaan on tarpeen, että porkkanoitakin on, mutta tällä hetkellä voi sanoa, että niiden taso on eräissä tapauksissa jopa liian korkea. Kysymyksessähän on sellainen toiminta, joka pitäisi muutenkin tehdä silloin kun se on järkevää, sanoi Manninen.

Mannisen mukaan taloudellinen pakko ajaa kuntia monesti vapaaehtoisiin liitoksiin. Yhdistyminen voi helpottaa palveluiden laadun ylläpitoa. Ongelmana on se, että syrjäseutujen asukkaille palvelut voivat olla liian kaukana.

Manninen esittää ratkaisuksi yhteispalvelupisteitä, joiden avulla palveluita tuotaisiin lähemmäs syrjäseutujen asukkaita.

Manninen toisti Lauantaiseurassa näkemyksensä, jonka mukaan kuntaliitosten on oltava vapaaehtoisia. Kunta- ja palvelurakenneuudistusta luotsaava Manninen ei hyväksy sellaista lakia, jossa kuntaliitosten kautta muodostuvien alueiden pitäisi olla asukasmäärältään tietyn kokoisia. Sosiaalidemokraatit ovat vaatineet, että alueiden pitäisi olla tietyn kokoisia.

Keskusta on painottanut, että puitelaissa asioita on tarkasteltava palveluiden näkökulmasta eikä kuntien koolla ole siinä juurikaan merkitystä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.