Malli jakoi maskiniksinsä mustapäiden poistoon – dermatologi varoittelee seurauksista

Mitä ovat AHA- ja BHA-hapot? 1:04
AHA- ja BHA-happoja käytetään kauneudenhoidossa, mutta mitä ne oikeastaan ovat? Videolta saat vastauksen!

Malli Chrissy Teigen jakoi seuraajilleen vinkin mustapäiden poistosta. Dermatologi pitää laastariniksiä huonona ideana.

Asiantuntija varoittaa kymmenien miljoonien seuraaman mallin "ihonhoitoniksistä".

Jakoi vinkkinsä mustapäälaastareista

Mallina sekä muusikko John Legendin vaimona tunnettu Chrissy Teigen jakoi Instagramissaan vinkin mustapäiden poistoon. Kuvansa ohessa hän paljasti, että käyttää kasvomaskinsa alla nenään kiinnitettävää mustapäälaastaria.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Se [yhdistelmä] pitää turvassa ja saa irti mustapäät, jotka eivät edes maksa vuokraa, nainen sanaili.

Laastaria ei pitäisi käyttää usein tai pitkään

Mustapäiden poistoon tarkoitetut laput kiinnitetään yleensä ihoon kosteina ja vedetään irti noin 10–15 minuutin kuluttua. Samalla mustapäiden luvataan irtoavan.

Chrissyn vinkki kuitenkin herätti huolta Insiderin haastattelemassa asiantuntijassa.

Dermatologi Heidi Waldorfin mukaan laastaria tulisi pitää nenällä vain kerran viikossa ja enintään 15 minuutin ajan kerralla. Waldorfin mukaan kasvomaskia käytetään usein pidempään kuin vartin ajan, ja mikäli mustapäälaastarin asettaa sen alle, on mahdollista, että laastaria ei poisteta pitkään aikaan.

– Ainesosia ei ole testattu pidemmässä ihokontaktissa. Laastarista voi tulla vaikeampi poistaa, ja se saattaa ärsyttää ihoa, Waldorf kuvaa.

Muista myös pestä maski

Waldorf ei muutenkaan suosittele mustapäiden poistoon laastareita, vaan ihon pinnalle siveltäviä tuotteita. Hän ei myöskään käyttäisi kasvomaskin alla meikkiä, jotta ihoärsytystä voidaan välttää.

Maskia tulee myös vaihtaa usein, ja monikäyttöiset maskit tulee pestä 60 asteen pesuohjelmalla aina käytön jälkeen, muistuttaa THL. Vaihtoehtoisesti maskia voi keittää viisi minuuttia vedessä, johon on lisätty hieman pesuainetta. Kertakäyttöinen maski pannaan roskiin käytön jälkeen. 

Lue lisää lifestyle-aiheista!

Lue myös:

    Uusimmat