Netissä hehkutetaan uutta tapaa poistaa mustapäät kotikeinoin – todistavatko kuvat toimivuuden?

Reddit-sivustolla hehkutetaan uutta ihonhoitotekniikkaa, mutta toimiiko se todella?

Suuret ihohuokoset ja mustapäät ovat ongelma monelle, ja niiden puhdistaminen voi olla suorastaan terapeuttista.

Reddit-sivustolla on oma keskusteluketjunsa, jossa keskustellaan tietynlaisesta tavasta päästä eroon mustapäistä; ensin ihoon hierotaan öljyä, tämän jälkeen kasvoille levitetään savinaamio, jonka jälkeen ihoa hierotaan vielä toistamiseen öljyllä.

Lopputuloksena ihon pinnalla erottuvat selvästi mustat pisteet, joita tekniikkaan ihastuneet väittävät nimenomaan ihosta esiin tunkeviksi mustapäiksi.

Pääset selaamaan kuvia eteenpäin painamalla Next.Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä

Kysymys kuuluukin, ovatko kuvissa iholla näkyvät mustat pisteet todella mustapäitä?

– On mahdollista, että öljy ja hellä hieronta voivat auttaa irrottamaan mustapään, pohtii Women's Health -sivuston haastattelema dermatologi Dendy Engelman.

Engelmanin mukaan on kuitenkin vielä todennäköisempää, että mustat pisteet ovat vain kuollutta ihoa.

– Jos hierot kasvojasi, poistat samalla kuollutta ihoa myös käsistäsi ja sormistasi, hän huomauttaa.

Reddit-sivustolla öljyhieronnasta on keskusteltu jo vuosi sitten, mutta tekniikka on viime aikoina saavuttanut myös muun yleisön tietoisuuden. Redditissä tekniikkaa on ylistetty,

– Jopa viiden minuutin jälkeen, niitä (mustapäitä) puski esiin kuin hulluna, minun piti lopettaa ennen kuin hierominen menisi yli, hehkutti andywhorhol-niminen Reddit-käyttäjä.

Engelmanin mukaan öljyhieronnasta ei ole mitään haittaa, kunhan ei innostu liikaa. Mutta jos tukkeutuneet ihohuokoset ovat sinulle ongelma, esimerkiksi kookosöljyn käyttäminen voi pahentaa ongelmaa. 

Asiantuntija suosittelee vaihtoehdoksi kaksoispuhdistusta; puhdista ensin kasvot jollain öljypohjaisella puhdistustuotteella, ja tämän jälkeen käytä vesipohjaista kemiallista kuorintaa. Hiero kasvoille pyörivin liikkein.


***

Lue myös:

    Uusimmat