Makkonen yllättyi Rautakorven erohakemuksesta

Värikkäitä piirteitä viikonvaihteessa saanut keskustelu jääkiekon SM-liigaseura Rauman Lukon ensi kauden päävalmentajasta on tullut suurena yllätyksenä Jukka Rautakorven aisapariksi valitulle Kari Makkoselle.

- Todella kummallinen tilanne. Olin viimeksi viime viikon perjantaina yhteydessä Jukkaan. Hän ei tuolloin puhunut halattua sanaa erostaan En tiedä, enkä ole edes kysellyt, mitä viikonvaihteessa oikein on tapahtunut. Minulla on Lukon kanssa kahden vuoden sopimus ja toimin sen mukaan, Makkonen totesi STT:lle.

Makkonen (kuvassa) ei vielä suostu uskomaan, että Rautakorpi toteuttaa lähtöaikeensa.
- Tuntuisi aika erikoiselta jos näin kävisi, sanoo viime kaudella Seinäjoella Suomisarjassa pelannutta SHT-joukkuetta valmentanut Makkonen.

Lukon toimitusjohtaja Jyrki Santala vahvistaa, että Kuusamossa lomailevan Rautakorven lauantaina Lukon toimistoon faksaama eroilmoitus oli viestiltään täysin selvä.
- Rautakorpi ilmoittaa siinä, että hän eroaa Lukon valmentajatehtävästä. Hän vetoaa eroilmoituksessaan sopimuksessa olevaan optioon, joka antaa hänelle mahdollisuuden valmentaa mm. ulkomailla. Sopimus estää kuitenkin Rautakorven valmentamisen kotimaan liigaseurassa kahden seuraavan kauden aikana, Santala paljastaa.

Rautakorpi on yhdistetty Ruotsin Elitserinissä pelaavaan MoDon joukkueeseen. Santala kiistää, että Lukossa olisi menellään ilmiriita johdon ja Rautakorven välillä.
- Kysymys on yksinkertaisesti siitä, että Rautakorven suunnitelmat joukkueen vahvistamiseksi ovat ylimitoitetut. Ei raha puussa kasva, Santala muistuttaa.

Lukolla on jo 20 pelaajasopimusta, mutta kaikki merkit viittaavat siihen, että hyökkääjät Quinn Hancock, Joe Murphy ja Jeff Ulmer eivät jatka Raumalla.
- On selvää, että jos kolme näinkin hyvää pelimiestä lähtee, on heidän tilalleen hankittava uudet. En voi ottaa kantaa, onko seuralla siihen varaa vai ei, arvelee Makkonen.

Vaikka Lukon kotiotteluissa ennen pudotuspelejä kävikin hyvin yleisöä, kesken kauden tehty valmentajavaihto ja uusien pelaajien hankinta aiheuttivat kustannuksia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat