Makkara-vihannespasta ja munasitruunakastike keitetyille kesäkurpitsoille ja BBQ-kastike 2.8.1999

400-500 g pastaa (tagliatellea, fari- fallea tai penneä)
oliiviöljyä
250 g parsakaalia (kukintoja)
1/2 l tuoreita herneitä
pari porkkanaa
pari sipulia
1 pkt (400g) mausteista makkaraa
basilikaa, oreganoa, persiljaa
yrttisuolaa
Keitä pasta kypsäksi. Pilko pestyt par- sakaalin kukinnot pieniksi peukalon kokoisiksi paloiksi. Puolita sokeriher- neet. Mikäli käytät muita kuin tuoreita sokeriherneen palkoja avaa palot ja käytä vain herneet. Pilko porkkanat ja sipulit.
Laita muurikalle, wokkiin tai suurelle paistinpannulle oliiviöljyä. Laita pil- kotut vihannekset pannulle kypsymään.
Mausta tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä ja yrttisuolalla.
Lisää sekaan paloitellut makkarat ja kypsä pasta. Sekoittele ainekset hyvin ja anna kuumentua hetki. Tarjoa Makkara-vihannespasta heti kuumana.

Munasitruunakastike keitetyille kesäkurpitsoille


3 kanamunaa
1 sitruunan mehu
1,5 dl kesäkurpitsojen keitinlientä
1 rkl maizenajauhoa
suolaa, pippuria
Vatkaa munat vaahdoksi, sekoita jouk- koon sitruunamehu. Lisää maizena kylmään vesitilkkaan ja lisää seos kuumaan keitinliemeen. Valuta keitinliemi muniin samalla vatkaten. Keitä miedolla lämmöllä noin minuutin ajan samalla vatkaten, vatkaa vielä minuutti ilman lämpöä ja kastike on valmis.
Kaada keitettyjen kesäkurpitsojen päälle.

BBQ-kastike

1/2 dl ketsuppia
1/2 dl sinappia
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl soijakastiketta
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Voit lisätä sekaan makua antamaan esim. chiliä, pippuria tai valkosipulia.
Käytä kastiketta grillaamiseen, marinointiin tai vaikka jauheliha- taikinan pohjaksi

Lue myös:

    Uusimmat