Makkara-perunalaatikko ja paistetut salviatomaatit 10.7.2000

400-500 g lenkki- tai grillimakkaraa
1 kg keitettyjä uusia perunoita
1 nippu uutta sipulia
1 rkl öljyä
n. 150 g aura-sinihomejuustoa
mustapippuria

Leikkaa makkarat ja perunat kuutioiksi (makkarat voivat olla aiemmin grillattuja) ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Hienonna sipulit ja sinihomejuusto ja sekoita ne perunan ja makkaran joukkoon. Mausta mustapippurilla.

Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja makkara ovat lämminneet. Tarjoa laatikon kanssa esimerkiksi paistettuja salviatomaatteja.

Paistetut salviatomaatit


3-4 tomaattia
oliiviöljyä
tuoretta salviaa
suolaa ja mustapippuria
Liekkaa tomaatit viipaleiksi. Laita tomaatit ja tuoreet salvianlehdet pastinpannulle tai muurinpohjapannulle ja anna niiden saada hieman väriä. Älä paista tomaattejaa liikaa, jotta ne eivät pehmene ja muussaannu. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.

Lue myös:

    Uusimmat