Maastohiihdon päävalmentaja Matti Haavisto uskoo Suomen palaavan mitalikantaan viesteissä: "Se on realismia"

10:00
Videolla Tulosruudun raportti Lahden sunnuntaipäivän kilpailuista.

Suomen hiihtomaajoukkueeseen nimettiin maanantaina viisi uutta nimeä, joista yksi jää kotiin varamiehenä. Maastohiihdon päävalmentaja Matti Haavisto kertoi MTV Urheilulle ajatuksiaan Suomen mahdollisuuksista Seefeldin MM-viesteissä.

Suomi voitti naisten viestissä Lahden MM-kilpailuissa pronssia, mutta Pyeongchangin olympialaisissa Suomi jäi molemmissa viesteissä katkeralle neljännelle tilalle. 

– Se, mikä eniten ilahduttaa ja on myös meillä yhtenä tavoitteena on se, että pystyisimme palaamaan miesten sekä naisten viesteissä mitalikantaan. Viimeisin maailmancupin viesti näytti sen, että se on ihan realismia. Molemmat joukkueet pystyvät taistelemaan siitä mitalista, Haavisto sanoo.

Viimeisimmässä maailmancupin viestissä Ruotsin Ulricehamnissa Suomi oli naisissa kolmas ja miehissä neljäs. Haavisto avaa myös kokonaisvaltaisesti sitä, millainen joukkue Suomella on Seefeldissä kasassa. 

– Meillä on kasassa iskukykyisin joukkue, jonka voi saada. Parhaat urheilijat on valittu joukkueeseen ja uskon, että useammalla matkalla ollaan mitalitaistelussa mukana. Nähtäväksi jää, kuinka monta mitalia ja pistesijaa on sieltä Suomeen tulossa, Haavisto kertoo.

Seefeldin MM-kilpailut käydään 22. helmikuuta - 3. maaliskuuta. Viestit ovat vuorossa 28. - 29. helmikuuta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja