Isometsältä synkkä arvio Suomen viestiodotuksista: "Nyt ollaan siinä tilanteessa, että se olisi yllätys"

Suomen viestijoukkueilta ei voi odottaa huippumenestystä maastohiihdon maailmancupissa Norjan Beitostölenissä sunnuntaina, arvioi MTV Sportin asiantuntija Jari Isometsä.

Pääkuvan videolla Tulosruudun juttu maailmancupin lauantain kisoista.

Naisten hiihtävät sunnuntaina 4 x 5 kilometrin ja miehet 4 x 7,5 kilometrin viestin.

Suomalaisnaisten kauden alku on mennyt vaisusti. Krista Pärmäkoski on hiihtänyt tasaisesti sijoille 5-6, mutta tulituki ainoan tähden takaa on puuttunut lähes täysin.

– Naisten viestissä on totuttu näkemään Suomen joukkue kolmen parhaan joukossa. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että se olisi yllätys, Isometsä ennakoi.

– Se on varmaan joukkueen tavoite, mutta se ei ole tällä hetkellä kovin todennäköistä, vaikkakin mahdollista. Norja ja Ruotsi menevät omia menojaan, ja Suomi hamuaa sitten palkintopallille Venäjän ja Yhdysvaltojen kanssa.

LUE MYÖS: Isometsä: Iivo Niskaselta täysin oikea ratkaisu – "Joskus kaluston kanssa epäonnistuu kaikki"

Miesten puolella tilanne on vielä harmaampi, ja poissaolot vaikeuttavat Suomen tilannetta entisestään.

– Miehissä ei ole oikeastaan minkäänlaisia odotuksia. Joukkuekin on siipirikkoinen, sillä Ristomatti Hakola ei pysty hiihtämään ja Matti Heikkinen ei ole mukana. Siitä tulee enemmän kokemuksien hakemista. Iivo Niskanen saa tietysti hiihtää hyvän kisan, ja sitä odotan ainakin itse huomiselta eniten, Isometsä summaa.

Naisten viesti starttaa klo 11.30, miesten klo 14.30.

Lue myös:

    Uusimmat