Mainos

Maaseudun puolesta eliittiä vastaan

Kemijärvelle asettunut Kari Väänänen uskoo kansalaisliikkeiden voimaan.

Suomalainen maaseutu, Koillis-Lappi ja etenkin Kemijärvi ovat saaneet itselleen tulisieluisen puolustajan näyttelijä-ohjaaja Kari Väänäsestä. Mies on heittänyt hyvästit etelän lihapadoille ja viihtyy Lapin kairoissa.

Tänään maaseutututkijoiden tapaamisessa Kuhmossa lähetystyötä syrjäseutujen puolesta tehnyt Kemijärvi-aktivisti ei sanan säilää säästellyt, kun bisneseliitti ja poliitikot saivat kuulla kunniansa. Kemijärven kansanliikkeen kaltaisella toiminnalla voidaan Väänäsen mukaan auttaa tavallisia ihmisiä taistelussa kotiseudun ja ihmisyyden puolesta.

-Kyse on maaseudun puolustamisesta. Me olemme muutosvastaisia. Vastustamme tyhmiä päätöksiä. Minä vastustan myös puoluekähmintää. Kansanedustajat puolustivat sellutehdasta suu vaahdossa, mutta eduskunnassa painettiin kiltisti oikeaa nappia, Väänänen manasi.

Sen sijaan Kemijärven yöjunakapinassa otettiin vastustajasta komea selkävoitto.

-Oikeilla perusteilla ruvettiin vaatimaan oikeuksiamme. Yöjuna-asiassa saimme 60-0 voiton virkamiehistä ja VR:stä, Väänänen iloitsi.

Massaliike elää

Suosittu Taivaan tulet -televisiosarja sai Ivalossa syntyneen Väänäsen aikanaan tulemaan reiluksi vuodeksi Kemijärvelle. Nyt perheen muutto on pysyvää sorttia. Suosittu televisiosarja saa jatko-osia, ja Kemijärven kaupungiltakin löytyi osa-aikaisia projektihommia.

Kaiken aikaa jatkuu aktiivinen toiminta Kemijärven massaliikkeessä. Toiminta jatkuu, vaikka tehdas on lopetettu.

-Ilman massaliikkeen taistelua Kemijärvi olisi jo polvillaan. Massaliike näytti, että on vielä mahdollista yhden pienen paikkakunnan väen taistella eliittiä vastaan, Väänänen muistutti.

Paremman tulevaisuuden puolesta kannattaa aina taistella. Vaikka vastassa olisi koko maailma.

-Pahin, mitä ihmiseltä viedään, on tulevaisuuden usko. Kun se viedään, niin ihminen on hyvin lähellä nujertumista, suomalaisen maaseudun puolustaja muistutti Kuhmossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.